Tutorial: Jailbreak iPhone 3GS/4, iPad si iPod Touch pe iOS 4.3 cu sn0wbreeze 2.3

iH8sn0w a lansat aseara o noua versiune a sn0wbreeze 2.3 care ne permite sa facem jailbreak pe iOS 4.3 pentru orice iPhone 3Gs/4, tableta iPad sau iPod Touch 3G/4G. Din pacate acest jailbreak este tethered deoarece se bazeaza pe exploit-ul limera1n asa ca dupa fiecare restart va trebui sa folositi programul iBooty 2.0 pentru a reporni terminalul vostru. Nu am vrut sa fac un tutorial pentru jailbreak pe iOS 4.3 pana nu aparea un program care sa permite introducerea terminalului iPhone in tethered mode si iata ca acum putem face acest lucru deci ne putem bucura de iOS 4.3.

sn0wbreeze 2.3 este compatibil cu :

  • iPhone 3GS/4;
  • iPad;
  • iPod Touch 3G/4G.

Pentru terminalele cu bootrom vechi jailbreak-ul ar trebui sa fie untethered, pentru restul ar trebui sa fie tethered. Daca aveti nevoie de unlock nu faceti update la iOS 4.3 deoarece ultrasn0w nu functioneaza pe acesta versiune a iOS inca. Cydia functioneaza fara probleme pe iOS 4.3 insa mobilesubstrate-urile nu.

sn0wbreeze 2.3 beta 1 functioneaza NUMAI pe Windows.

In timp ce faceam restore unui iPhone 4 am primit eroare 14 la mijlocul procesului. Pentru a evita aceasta eroare faceti shift + restore din iTunes si nu update.

Tutorialul a fost testat de mine pe un iPhone 4 si este complet functional! Daca nu rulati iBooty nu veti putea deschide Cydia/Safari sub nici o forma.

Pasul 1

Instalati iTunes 10.2.1 daca nu ati facut-o inca.

Descarcati iOS 4.3 pentru terminalul vostru de aici.

Descarcati sn0wbreeze 2.3 de [download id=”120″].

Pasul 2

Schimbati extensia fisierului firmware downloadat la pasul 1 din .zip in .ipsw. Daca sunteti pe Windows Vista/7 atunci dati click dreapta pe sn0wbreeze si selectati Run as Administrator. Veti primi un mesaj de avertizare sa nu distribuiti programul, apasati ok apoi apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 3

Acum veti fi intampinati de un ecran care va cere sa cautati in calculator locul unde ati salvat fisierul iOS 4.3 descarcat la pasul 1 si sa il deschideti, dupa ce programul verifica fisierul apoi va aparea semnul ok, dupa care apasati butonul albastru pentru a continua. iH8sn0w a incercat sa implementeze un modu de drag&drop pentru fisiere insa din pacate acesta nu functioneaza corespunzator asa ca va recomand sa evitati folosirea sa.

Pasul 4

Programul are 2 optiuni de lucru : simple mode si expert mode. Simple mode este cea mai simpla si lipsita de optiuni metoda, iar expert mode va da posibilitatea sa customizati tot ce vrei sa introduceti in firmware, in tutorialul acesta vor explica expert mode. Nu faceti update la iOS 4.3 dacaa veti nevoie de unlock.

Pasul 6

Acum ajungem la lucrurile ceva mai complicate. In ecranul acesta sn0wbreeze va afisa optiunile pe care le avem in configurarea firmware-ului, optiunea General este cea care va poarta prin toate celelalte asa ca o vom selecta pe aceasta. Selectati General dupa care apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 6

Acum veti ajunge in ecranul care va ofera urmatoarele optiuni :

  • Activate the iPhone – optiunea de a activa telefonul, bifati-o daca NU aveti cartela operatorului de unde e cumparat telefonul, daca o aveti sau telefonul e deblocat din fabrica atunci debifati-o si faceti activarea cu iTunes;
  • Install Animated Boot Logo – daca activati aceasta optiune veti instala un boot logo animat, daca o dezactivati nu va fi instalat;
  • Install SSH – va instaleaza OpenSSH din Cydia pentru a va permite sa accesati fisierele de sistem prin SSH;

Ramane la atitudinea voastra daca doriti sa le activati sau nu.

Root Partition size va da posibilitatea de a selecta spatiul repartizat partitiei de sistem, va recomand sa lasati valoarea de acolo. Apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 7

Acum veti ajunge in meniul unde puteti selecta aplicatii din Cydia/din calculator care sa fie automat instalate in ipsw. Selectati din calculator fisierele .deb dorite folosind optiunea browse apoi apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 8

Dupa ce ati selectat fisierele corespunzatoare ajungeti in meniul principal unde trebuie sa selectati Build ipsw pentru a incepe procesul prin care este facut custom ipsw-ul vostru.

 

Dupa ce apasati butonul albastru veti ajunge intr-un meniu unde puteti alege daca doriti sa jucati PacMan sau sa vedeti clasica rotita.

Pentru a rula PacMan trebuie sa aveti flash instalat, din pacate mie nu mi-a mers desi am flash asa ca va puteti juca cu optiunea sa vedeti daca merge.

Dupa ce terminati de facut custom ipsw-ul veti avea afisat mesajul de mai jos.

Pasul 9

Acum apasati butonul ok pentru a introduce terminalul in Pwned DFU Mode folosind sn0wbreeze. Este foarte important sa urmati pasii de mai jos. Conectati dispozitivul la PC.

Pentru inceput inchideti dispozitivul vostru.

apasati butonul Power pentru 3 secunde;

tinand apasat Power apasati si Home si tineti-le apasate pentru inca 10 secunde;

dati drumul butonului Power si tineti apasat doar home iar dispozitivul ca intra in DFU Mode.

Pasul 10

Dupa ce se termina procesul deschideti iTunes, tineti apasati butonul Shift de pe tastatura in timp ce apasti pe restore si selectati custom ipsw-ul facut cu sn0wbreeze, ar trebui sa aiba denumirea aceastaĀ sn0wbreeze_iPhone 4-4.3 si ar trebui sa fie pe desktop.

Pasul 11

Acum ca ati facut custom ipsw-ul si ati bagat terminalul in DFU Mode si ati facut restore trebuie sa porniti terminalul in tethered mode pentru a avea parte de jailbreak. Pentru a face acest lucru mergeti pe desktop si cautati folderul iBooty 2.0. Daca nu rulati iBooty nu veti putea deschide Cydia/Safari sub nici o forma.

Deschideti iBooty, reintroduceti terminalul in DFU Mode si iBooty il va reporni automat in tethered mode si veti avea un terminal jailbroken!

105 COMENTARII

  1. Banuiesc ca ai testat tutorialul si ai reusit sa faci jail pe 4.3 dc ai publicat articolul asta.
    Ceva pb la prima vedere pe iphone ? Gps, push, facetime, locations merg oki?
    Mersi.

  2. Instalous 4.3 este de aseara in cydia. Deci peobabil e compatibil cu 4.3. Deci instalarea applicatiilor e rezolvata. Singurele probleme raman mobile substrate tweaks/apps si faptul ca e tethered

  3. Scuze pt off-topic. Urmăresc feed-urile tale zilnic. Am achizitionat intelliscreen si vreau sa setez noutatile pe care le publici LA New feed. Mă poți ajuta te rog. Eu cred ca am urmărit toate articolele tale dar asta cred ca mi-a scăpat.

  4. intrebare, functia de baseband preservation mode ce face? imi face un custom ipsw pentru 4.3.0 pastrandu-mi basebandul? cum se foloseste mai exact? daca am facut un custom ipsw cu aceasta functie pot sa ii fac si jailbreak sau nu? merci!

  5. @zaone – erai pe 4.2.1 cu jail cand ai facut restore la 4.3 jail cu snowbreze sau erai deja pe 4.3 si ai facut restore la custon firmware de 4.3 jail?
    Eu tot incerc sa fac restore de custom 4.3 jail de pe 4.3 si primesc eroarea 1600 de fiecare data….

  6. Initial eram pe 4.2.1 dar a dat eroare, l`am bagat in pwned dfu mode si am facut restore. Am facut restore la un custom facut dupa tutorialul de mai sus. Baga terminalul in pwned DFU Mode cu redsn0w daca nu ai jailbreak sau terminalul e in Recovery/DFU Mode acum. Daca nu il bagi in pwned dfu mode nu merge.

  7. Salut,am descarcat sn0wbreeze 2.3b1 , dupa care l-am dezarhivat si am dat dublu click pe sn0wbreeze. Imi apare urmatoarea eroare: The application failed to initialize properly(0xc0000135). Click on OK to terminate the application. Ma poate ajuta cineva?

  8. Zaone numi zici si mie dc se poate face jailbreak la un iPhone 3GS cu 4.2.1 si firmware 05.15.04 codat pe orange . Si cu ce sa ii fac jailbreakul . Ms mult

  9. Salut Zaone. Am cumparat un iPhone 4 de la un baiat care mi-a spus ca e 100% neverlocked. Vreau sa te intreb daca am cum sa verific acest lucru? Telefonul are 4.1 si BB 02.10.04. Am bagat in el o cartela de Orange si una de Vodafone, ambele au mers perfect. Daca e neverlocked se merita sa fac update la 4.2.1 sau 4.3? Multumesc anticipat, Mircea.

  10. @Vali: Da, cred ca ar trebui sa incerci pe un Vista sau pe unul cu Windows 7.
    @Dodo: Uita-te in tabelul de jailbreak.
    @Mircea: Daca are acel baseband si au mers cartelele atunci e factory unlocked a.k.a neverlocked.

  11. Am facut si eu update, insa am o problema…

    Nu pot adauga repo-ul hakulo, pentru installous.

    E vre-o problema cu el, sau ?

    Pot sa instalez altfel ?

  12. Am si eu 3GS cu BB de ipad.Daca fac upgrade la 4.3 custom firmware in care voi avea si jailbreak se poate?Trebuie sa imi dea ceva erori in procesul de restore?Il voi mai putea debloca din cydia cu ajutorul ultrasn0w daca am BB de ipad(6.15.00)

  13. Camera foto tot nu imi functioneaza .nici gps . am un 3gs cu bb de ipad ! cum pot sa fac sa schimb bb sau o sa ramana asha pt totdeauna ? help

  14. Am urmat fiecare pas din ce este explicat mai sus.dar dupa ce opresc tel si-l repornesc dureaza ffff mult pana se deschide.
    de ce?
    Multumes

  15. gata am reusit, a pornit destul de rpd telefonul, dar acum este alta problema apare o singura liniuta la retea si nu-mi apare carrier in settings, telefon de la orange blocat orange folosesc cartela orange

    intr-un final a aparut carrier dar daca intru pe el zice unable to load network list

  16. salut..am un iphone 3gs ..am dat sa intalez ios 4.3,si in timp ce instala..am citit ca nu merge ultrasnow..si l a scos repede..acum nu mai merge telu..a ramas in DFU. am incercat sa instalaez 4.2.1 si nu merge imi da o eroare. multumesc.

  17. salut..am un iphone 3gs ..am dat sa intalez ios 4.3,si in timp ce instala..am citit ca nu merge ultrasnow..si l a scos repede..acum nu mai merge telu..a ramas in DFU. am incercat sa instalaez 4.2.1 si nu merge imi da o eroare 21. multumesc

  18. am ramas in recovery loop . tinyumbrella nu ma ajuta , imi spune pe ecranul telefonului ” unable fs_root” sau ceva de genu si inca 2 astfel de erori.
    asta incercand sa instalez 4.3 oficial , iar daca vreau sa pun 4.3 facut in pwnage , imi da 1600 care mi-a pus capat.
    acu am telefonu in recovery si nu stiu ce sa-i mai fac.

  19. Daca telefonul e in Recovery Mode trebuie sa il bagi in Pwned DFU Mode cu redsn0w altfel nu poti incarca un custom ipsw.
    @Alberto Caraian: Ai SHSH salvat pentru iOS 4.2.1?

  20. Buna seara.
    AM incercat sa respect toti pasii de mai sus. Dar:
    1.ecranul de la pasul 6 are doar 1+2 optiuni in loc de 3+3 (si anume optiunea a 2-a din stanga si 1 cu 2 din dreapta).
    2. Am finalizat instalarea, dar, desi tel nu este blocat in vodafone, dupa finalizare, si update la Cydia nu mai vede operatorul de telefonie. vede cartela telefonica dar nu si operatorul.
    Nu a aparut nicio aplicatie care sa poata duce la folosirea telefonului in regim normal fra a mai fi nevoie sa-l repornesc cu iBooty? Pt ca o repornire a tel in afara biroului creaza o problema deosebita…
    Multumesc

  21. salut zaone si mersi de sfat. am iphone de vreo 2-3 ani dar nu am incercat pana acum o saptamana sa ii dau eu singur soft..Dupa cum am spus am un 3GS si i am dat soft 4.2.1. Sunt la in ceput cu termenii SHSH si nu stiu ce inseamna..deasemeni foarte multi termeni nu cunosc.”era bine sa pui si un dictioanar šŸ˜€ “.Acum am reusit sa ii dau iar soft si merge bine. Vroiam sa intreb, dupa ce i am dat soft de ce nu s a resetat de tot?adik mi au ramas notitele,conte pe appsotore..mai multe.. Multumesc inca o data. Stima pentru ce face pe siteu asta..^:)^

  22. uitasem sa te mai intreb ceva..sper sa nu fiu cicalitor..am baseband 06.15.00 si mi a spus un prieten ca nu mi merge gps si mai multe din cauza ca e versiunea asta..e adevarat? daca da..cum as putea sa rezolv problema..multumesc anticipat..aaaa si daca poti sa mai pui in dictionar mai multi termeni..ca de exmp:Untethered, ..mai multe ms..

  23. Buna dimineata
    Am facut jailbreak cu sn0wbreeze. Am urmat pas cu pas, fiecare instructiune de mai sus.
    Doar ca dupa finalizare cand Cydia a vrut restart dupa update a stat aproape 20 min pana sa porneasca.
    Am vazut ca mai e cineva care a patit acelasi lucru. Plus ca nici la mine nu a vrut sa recunoasca operatorul de retea, desi a cerut pinul de cartela si am activat cartela. Am iOS 4.3 si firmware 04.10.01.
    Am repus sistemul vechi de operare din iTunes cu Restore.Dar, surpriza, desi tel este cu 16GB acum imi arata ca are capacitate de 14GB si doar 13,6 disponibil.
    Poti sa-mi spui ce e de facut sa-mi recuperez tel asa cum era initial?
    Multumesc

  24. Capacitatea aia e normala, asa e la fiecare hard disk, o parte din el nu iti este afisata ca disponibila. Dupa restart trebuie sa rulezi iBooty din nou, dupa fiecare restart trebuie sa rulezi iBooty din nou. Daca tot esti dispus sa faci restore, ia versiunea beta 2, fa un custom ipsw nou si incearca iar.

  25. Am facut exact ca la “carte”. Am ajuns pana la final. Am pornit cu iBooty. Cydia functioneaza perfect. Am facut sincronizarile cu Itunes pt contacte si calendar.
    NU recunoaste operatorul de retea. In “configurari/operatori/” e setat pe automat. Si imi apare un mesaj ca nu gaseste nici un operator in lista de retea.
    Ce pot sa-i fac?
    Multumesc

  26. Si, apropos de raspuns, am folosit versiunea beta2. Care este mult mai avansata decat prima.
    Cand apare iOS 4.3.1? Poate atunci o sa apara si varianta de jailbreak untethered, asa cum spuneai.

  27. salut zaone, am si eu un i4 luat de la cosmote deci este neverlocked, am pe el 4.2.1 baseband 03.10.01 m-am uitat la variantele de jailbreak si am vazut k sunt km 3 la numar (cu greenpoison, redsnow si snowbreeze pe un sistem cu Windows 7) as vrea sa-mi dai un sfat, in cazul meu care este cea mai indicata metoda de a face jailbreak? multumesc anticipat

  28. ar trebui sa ma intereseze update-ul de baseband ? am vreo sansa sa pierd semnalul gps sau alte buguri in situatia mea vand telefonul neverlocked? scuze dak pun intrebari stupide dar e prima oara cand vreau sa fac asta si incerc sa nu ma apuc de treaba fara sa cer niste sfaturi utile šŸ™‚

  29. Zaone.
    Am respectat toti pasii asa cum ai scris.
    Am cartela, abonament, pe Vodafone, cu PIN anulat.
    Dupa ce fac jailbreak si intru cu Cyndia, nu recunoaste reteaua. Iphone4-ul se transforma intr-un Ipod simplu.mesajul care apare este “Nu se poate citi lista de retele”
    Unde gresesc?Sau ce trebuie sa fac?

  30. @Aldomoro aceeasi problema am avut si eu, nu-ti merge reteaua. cand faci IPSW-ul la pasul 6 debifeaza activate the iPhone, si app eu am folosit programul beta 2 pentru ca beta 3 la finalul creari IPSW-ul imi dadea eroare, nush dc
    p.s: @sandubv incearca si tu asa

  31. Am luat si eu un iPhone 3Gs acum, are 4.3 instalat si a ramas in recovery. Am incercat sa-i pun custom facut cu sn0wbreeze dar imi da eroarea 28 in iTunes. Are cineva idee de la ce este? Am cautat pe forumuri si am gasit ceva legat de dock. Am schimbat dock-ul telefonului nou cu dock-ul de la telefonul personal si aceeasi eroare. Astept raspuns. Multumesc.

  32. Am incercat si tot eroarea 3194 orice as fi facut si cu hosts-urile si cu tinyumbrella pana la urma i-am dat update la 4.3.5 si a mers .Dar norocul meu este ca am salvat SHSH cu iFaith.Astept acum sa vad cand iese jailbreak untethered pentru 4.3.5.Inca ceva,cu redsn0w de la 4.3.1 merge facut jailbreak tethered la ios 4.3 ,deci nu numai cu sn0wbrezze.

  33. Salut! Am facut jailbreak conform JAILBREAKME.COM . Intrebarea mea este, cum pot porni un iphone 4 daca aceste se opreste si are efectuat jailbreak untethered???
    Multumesc!

  34. Scuze!!! (DUMB) ma refeream daca are jailbreak TETHERED (am os 4.3) Scuze zaone, ma tot uitam pe net cum as putea sa ii fac jb untethered si m-am incurcat. Deci ? šŸ˜€

  35. deci bag tel in dfu si apoi deschid redsnow, selectez fisierul cu ios 4.3 si ii dau just boot tethered now. dar ce versiune de redsn0w ar trebui sa downloadez? merci