Aplicatia iMovie pentru iOS nu este compatibila cu video clipurile care nu sunt inregistrate pe iDevice-uri

Daca ati folosit recent aplicatia iMovie pe iDevice-ul vostru si ati incercat sa editati un clip video inregistrat cu o camera dedicata sau orice alt aparat atunci probabil ati observat deja ca aplicatia nu afiseaza clipul video copiat de voi in terminal. Daca voua nu vi s-a intamplat inca, atunci aflati ca altora da si problema e de la aplicatia iMovie pe care Apple a modificat-o astfel incat sa nu afiseze clipuri video care nu au formate compatibile cu iOS. Apple a actualizat si un document in care detaliaza informatii despre aplicatia iMovie iar in acel document specifica faptul ca nu putem edita in iMovie pentru iOS clipurile video care nu au fost inregistrate pe un iDevice.

iMovie for iOS is designed to work with video recorded with iPad 2, iPhone 4, and iPod touch (4th generation). To ensure optimal performance, the app filters out certain non-Apple video clips from the Video browser. These incompatible clips cannot be added to your iMovie project.

Desigur ca pentru orice limitare impusa de Apple exista o metoda de a o indeparta iar in acest caz rezolvarea necesita convertirea clipurilor video intr-un format acceptat de iDevice-urile noastre. Trebuie sa convertiti clipul video in format .mp4 de exemplu si dupa ce il copiati in terminal aplicatia iMovie il va recunoaste si va permite editarea sa.