Amazon Test Drive – o noua functie de testare a aplicatiilor pentru Android inainte de a le achizitiona

Amazon a deschis acum aproape o saptamana un magazin virtual de aplicatii pentru terminale cu Android insa abia astazi a implementat o functie extrem de interesanta care din punctul de vedere al multora ar trebui implementat si de Apple. Test Drive este o functie care permite utilizatorilor sa testeze o aplicatie inainte de a o achizitiona din magazinul de aplicatii al Amazon. Pentru testare se deschide o noua fereastra in browser in care veti avea ecranul unui terminal unde se va incarca un preview al aplicatiei pe care utilizatorii il pot folosi pentru a isi da seama cum anume functioneaza aplicatia. Totul se face intr-o fereastra unde avem Android emulat si putem naviga pe web, asculta muzica, face mult mai multe functii decat simpla testare a unei aplicatii.

Clicking the “Test drive now” button launches a copy of this app on Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), a web service that provides on-demand compute capacity in the cloud for developers. When you click on the simulated phone using your mouse, we send those inputs over the Internet to the app running on Amazon EC2 – just like your mobile device would send a finger tap to the app. Our servers then send the video and audio output from the app back to your computer. All this happens in real time, allowing you to explore the features of the app as if it were running on your mobile device.

Apple a fost indelung criticata pentru lipsa posibilitatii de a testa o aplicatie inainte de a o achizitiona si din moment ce Android Market si Amazon dau aceasta posibilitat, este foarte posibil ca Apple sa implementeze ceva semanator in viitorul apropiat. Nu stiu daca va fi un sistem asemanator cu cel din Amazon insa ar fi grozav ca utilizatorii sa aiba posibilitatea de a testa aplicatia inainte de a o cumpara efectiv din AppStore.

5 COMENTARII

  1. Sunt și pe AppStore câteva aplicații care se lasă testate înainte de a fi nevoie să plătești – am văzut la câteva jocuri că le poți descărca gratuit și juca primele nivele, iar dacă îți place, cumperi continuarea prin in-app-purchase.

  2. Nu vorbesc de aplicații Lite, care sunt aplicații de sine stătătoare cu funcționalitate limitată comparativ cu versiunea lor full, ci de aplicații la care se poate adăuga marea majoritate a conținutului prin in-app-purchase, deci nu există 2 versiuni, Lite și Full, la acestea.