Dezastrul din Japonia ar putea afecta productia de baterii Li-Ion

Desi s-a spus in repetate randuri ca Apple nu va avea probleme cu stocurile de componente din cauza dezastrului din Japonia iata ca se anunta vremuri grele pentru companie. Kureha, cel mai mare producator al unui polymer special folosit in bateriile li-ion, a inchis una dintre fabricile sale din Japonia din cauza recentelor cutremure si a accidentelor de la centralele nucleare. Fara acel polymer special bateriile li-ion nu pot fi produse iar pentru Apple asta se traduce prin scaderea numarului de iPod/iPhone-uri produse. Desi parnerii companiei inca mai au destule baterii in stoc pentru a continua productia pentru cateva saptamani, este posibil ca Apple sa reduca productia unor anumite modele de terminale iPod.

A representative from Apple Inc. recently called Kureha Corp.’s offices in the U.S. The problem: Apple was facing tight supplies of lithium-ion batteries used in its popular iPods, and they traced the supply bottleneck to the relatively obscure Japanese chemicals maker.

Reprezentatii companiei Kureha au anuntat ca isi vor muta echipamentele de productie intr-o alta tara insa pana intreaga industrie se poate astepta la probleme cu stocurile de baterii li-ion. Din pacate Kureha detinea o cota de piata de 70% in ceea ce priveste productia acelui polymer si acea fabrica din Japonia era singurul loc unde producea asa ceva. Va fi interesant de vazut cum se vor desfasura lucrurile in viitor si cine va reusi sa acapareze stocurile de polymer produse de fabricile ramase inca active.