iPad 2 CDMA are chip baseband worldmode iar iPad 2 GSM are acelasi chip baseband precum iPhone 4

iPhone 4 CDMA a fost lansat in luna februarie si imediat s-a descoperit ca terminalul foloseste un nou chip baseband “worldmode” adica este compatibil atat cu retele CDMA cat si cu retele GSM. Practic Apple ar fi putut debloca acest chip pentru a permite folosirea terminalului in majoritatea retelelor din lumea aceasta insa a ales sa il tina codat pentru retele CDMA. La iPad 2 CDMA situatia este identica, Apple implementand acelasi chip worldmode denumit Gobi insa iPad 2 GSM are incorporat chipul baseband Infineon al terminalului iPhone 4 GSM. E destul de ciudat ca Apple sa aleaga implementarea unor componente hardware diferite intr-un produs abia lansat pe piata. La iPhone 4 e de inteles avand in vedere ca modelul CDMA a aparut abia in 2010, dar la iPad 2 ar fi trebuit sa avem chipuri baseband Gobi in ambele tablete.

Descoperirea a fost facuta de cei de la iFixIt si probabil Apple a luat decizia implementarii unor chipuri diferite fie pentru a reduce costurile fie datorita unor probleme cu stocurile de componente. iPhone 5 urmeaza sa fie lansat de Apple cel mai probabil anul acesta insa nu se stie ce fel de chip baseband va avea. E foarte probabil ca iPhone 5 sa fie disponibil in 2 versiune CDMA si GSM iar chipurile baseband sa fie aceleasi precum un cazul tabletelor iPad 2. Teoretic chipul Infineon ar putea fi mult mai usor de exploatat pentru dezvoltarea unei solutii de unlock insa la cum se prezinta situatia nu prea cred ca Dev Team va decoda ceva in viitorul apropiat.

4 COMENTARII

  1. Acum vine ideea mea si sa-mi spuneti de ce nu ar fii posibil! Daca ipad2 gsm are accelasi cip cu iphone 4 si ipad2 vin decodate din fabrica de ce nu ar exista o solutie sa punem baseband de ipad2 si sa fie decodat din fabrica? ma gandesc la faptul ca tabletele sunt decodate din fabrica prin imei dar.. totusi poate exista o solutie:) Voi ce parere aveti?

  2. wooau piratuxxx geiala idee cum de nu ne am gandit la asa ceva sau cei de la dev team nu sau gamdit la asa ceva ,dar intrebarea este daca …a incercat cineva asa ceva sau va incerca ….sa de a cineva de veste celor de la dev team ;)))

  3. Cine stie daca este vreo incompatibilitate daca s-ar pune versiune de ipad 2 pe un iphone 4 si daca ar putea fi folosit si daca ar debloca divice-ul,sau in fine ca oricum ipad-urile vin deja deblocate ,nu se baga nimeni :??De unde pot face rost de BB de ipad2???