Prima Pagina Apple iPad 2 cu Retina Display ar fi distrus concurenta

iPad 2 cu Retina Display ar fi distrus concurenta

De cand am iPhone 4 m-am obisnuit cu un alt mod de a privi grafica iOS-ului. Am si un iPhone 3GS insa pe el ma uit atat de rar incat nici nu bag de seama de grafica, insa la iPad/iPad 2 se vede cel mai bine diferenta. Daca ai un iPhone 4 si o tableta iPad sau iPad 2 vei observa cu foarte mare lejeritate cat de pixelate se vad iconitele in compatatie cu iPhone 4. Orice iconita de pe ecranul tabletei iPad/iPad 2 se vede mult mult mai bine si mai clar pe Retina Display. Vorbim desigur despre numarul de pixeli per inch al ecranelor si nu despre rezolutie in sine. la iPhone 4 numarul de pixeli per inch este mai mare decat la tableta iPad iar acest lucru se observa cu foarte mare usurinta.

S-a explicat ca ecranul tabletei iPad ar fi foarte apropiat de Retina Display insa in realitate cand vorbim de iconite situatia e diferita. Desigur ca aceste diferente se aplica si in cazul paginilor web sau a unor jocuri si totul se datoreaza numarului de pixeli per inch. Personal cred ca o tableta iPad cu Retina Display ar fi “distrus” concurenta insa Apple pregateste asa ceva pentru anul viitor.

 • Mostwnted

  probabil nu au vrut sa dea totul dintr-o data … si asa nu prea au concurenta

 • Cashix

  S-a vorbit de calitatea de fabricatie a ecranului.
  iPad 2 are daca nu ma insel 150 ppi iar iphone 4 are dublu,e normal sa fie o diferenta destul de mare 🙂

 • Da, dar cu Retina ar fi fost kickass.

 • Bogdan

  Pe când un review complet ??

 • cucubau

  Da, adevarat, dar nici pretul nu mai era acelasi

 • @Bogdan: Soon, o am de abia o zi.
  @cucubau: Well, vedem noi la anul, Apple are indeajuns de multi bani pentru a-si asigura un flux de ecrane ieftine.

 • Mariusr22

  Nu cred ca vom vedea in urmatorii 2-3 ani rretina display pe ipad. Nu cu procesoarele grafice actuale cel putin.

  Voi nu va dati seama ca ar fi o rezoluite de 2500×1500. Doar procesoarele grafice de pe Pc-uri/iMac-uri pot procesa asemenea rezolutii. Iar pe descktop-uri nu conteaza cat curent consuma in procesul de randare a unor asemena rezolutii. Pe un ipad ar consuma bateria in cateva zeci de minute intr-un joc.

  Deocamdata nu sunt solutii tehnice pentru asa ceva. Ca sa nu mai vorbim de racire…

 • @mariusr22 pe langa ce ai spus tu, mai este marea problema a productiei. Nu cred ca exista posibilitatea de a produce displayuri Retina la dimensiunea asta si in numarul de care e nevoie.