Photo Stream – o noua functie pentru aplicatia Photos disponibila in iOS 5?

Photo Stream este o functie a iOS descoperita inca de la lansarea versiunilor beta a iOS 4.3 si in esenta ar trebui sa permita utilizatorilor sa faca streaming pentru poze folosind un serviciu extern de file hosting. Utilizatorii vor putea sa faca albume foto pe care le vor putea uploada pe MobileMe probabil si pe care le vor putea trimite prietenilor pentru a le vizualiza direct de pe propriul iDevice sau de pe un calculator. Am intalnit aceasta functie cand am avut iOS 4.3 beta 2 instala pe terminalul meu insa incepand cu beta 3 ea a fost scoasa din iOS 4.3 si nu este prezenta nici un versiunea finala a sistemului de operare.

From the looks of different alerts and plists, it appears that Apple will let iPhone users set up “Photo Streams” that friends could “subscribe” to. Also, it looks like there will be some privacy preferences related to this, so you can choose who is allowed to view your “Streams.” With Photo Streams, you will also be allowed to “invite” other users to view your pictures as you take them and upload them to a service. This service looks like it is connected to MobileMe.

Cei de la 9t5mac raporteaza ca functia este totusi prezenta in iOS 4.3 insa este ascunsa dar anumite aplicatii care functioneaza cu albumele din aplicatia Photos afiseaza optiunea de a face streaming. Deocamdata se speculeaza ca noua versiune a MobileMe va avea o functie gratuita pentru uploadarea pozelor care va permite si partajarea acestora cu prietenii nostri insa Apple ar fi amanat lansarea functiei acum avand in vedere ca nu a aparut nici noua versiune a MobileMe. iOS 5 va avea multe funciti noi si Photo Stream sau Find My Friends s-ar putea numara printre ele.