Posesorii de terminale iPhone mai saraci decat cei cu terminale BlackBerry

Celebrul ziar The Daily Mail a publicat un articol in care explica rezultatele unui sondaj de opinie efectuat in Marea Britanie pe 2000 de posesori de smartphone-uri. In cadrul acestui sondaj s-a descoperit ca posesorii de iPhone ar fi mai sarati decat cei care detin terminale BlackBerry sau Android. Sondajul releva faptul ca 1 din 5 posesori de terminale iPhone cumpara aplicatii si accesorii pentru dispozitiv pe “datorie”. Aparent posesorii de terminale BlackBerry sau Android ar sta mult mai bine la acest capitol si exista o explicatie : posesorii de BlackBerry sunt in general oameni de afaceri deci au bani iar posesorii de terminale Android nu cumpara mai nimic.

But almost one in five owners of the must-have phone admit that their main bank account is always overdrawn. This is around double the national average, with one in ten Britons admitting to being constantly in the red. In comparison, 54 per cent of those who own a phone that uses the rival Android operating system and half of BlackBerry owners say they are never overdrawn.

Rezultatele sunt interesante si nu prea releva realitatea avand in vedere ca sondajul a fost efectuat pe doar 2000 de persoane. Este arhicunoscut faptul ca platforma iOS genereaza cel mai mare profit pentru dezvoltatori si ca posesorii de terminale Android nu prea cumpara nimic. Pe de alta parte nu consider ca a achizitiona ceva folosind un card de debit reprezinta in mod neaparat ca esti sarac iar faptul ca BlackBerry este folosit de oameni “cu stare” este cunoscut de toata lumea. Ce parere aveti, sunt posesorii de iPhone mai saraci? Ne baga Apple mana in buzunar si ne ia banii?

26 COMENTARII

  1. Probabil se bazeaza si pe vechea idee ca utilizatorii de Blackberry sunt “busuness mani la costum” ce lucreaza pentru nu stiu ce corporatii si…au bani.
    Eu in ultimul timp am citit despre banci si corporatii ce renunta la Blackberry in favoarea iPhone-ului iar Blackberry vad la toate fetitele la TV,al caror business stim toti care e 🙂

  2. e adevarat. eu sunt sarac recunosc. am primit iphone 4 si nici macar nu-mi permit sa-mi cumpar o husa ptr el. am iphone 4 totusi nu? se poate deci…

  3. Asta e stire can can:))) hai sa fim seriosi, doar englezii pot face un astfel de studiu. In studiu a fost intervievat si bill gates?:)) el a interzis iphone ul la microsoft.. Deci asta ridica media. Pana la iphone Am fost posesor de android si windows mobile pe terminale htc, sincer sa fiu exista ios si .. Restul 🙂

  4. Cam asa e cel putin in romania mai nou totzi terminatzi au iphone sau starng 5 luni si isi cumpara….stau 5 intro garsoniera dar au iphone sa dea si ei bine in mol la cico cu fetele…..

  5. KcostiN… exact ca tine m-as fi exprimat acum vreo 10 ani cand ma uitam la un nokia 3210 si ziceam ca daca tot nu ajung la struguri.. Ii dau dracului ca oricum sunt acri. E singurul telefon care iti ofera inzecit post sumei date pe el;)

  6. Eu stiu o companie foarte mare de transport care a dat blackberry tuturor soferilor de tir pentru ca au facilitati la e-mailuri si se poate comunica si urmari foarte usor oriunde. Deci chiar au ceva avantaje. Inca se mai dau blacberry la companii, mai toti care au nevoie de e-mail strict cu toate avantajele (multi auditori ISO externi de exemplu, prefera blackberry, cel putin cei cu care am intrat in contact). Pe de alta parte stiu persoane care au facut rate in banca pentru a lua iPhone, si a spus ca merita.

  7. sa zicem ca blackberry si iphone au anume motive de rivalitate pentru ca sunt companii cu renume si aicia blacberry ar iesi fruntas pentru ca este cunoscut de ani buni de zile ca un bun partener electronic al oamenilor de afaceri si de obicei cei ce au avut mai demult raman axati pe blackberry. in schimb android e o platforma ieftinaaaaaa, lenesa, si foart foarte simplista .

  8. Nu stiu daca suntem mai bogati sau mai saraci,eu cred ca este vorba de sistemul Apple(OS) bine cunoscut an intreaga lume ca cel mai bun,avem sau nu bani antotdeauna ne dorim ce-i mai bun,exista si o dezamagire, parerea mea este ca Apple profita exagerant de acest lucru si chiar cred ca da, ne baga mana an buzunar!!

  9. pana la urma ce conteaza clasa sociala din care faci parte si ce telefon folosesti doar nu il pui in piept ca pe martisor si umbli pe strada asta e trendul de ani de zile ,cand au aparut star tack nu toti si l doreau ca tel ?? s.a.m.d cu alte tel ca si la haine si masini ,suntem ca si niste copii mai mari care isi doresc jucaria celiulalt si fac tot posibilu sa o aiba ,nu vad ce e rau sa iti iei un lucru scump din pct.-ul nostru de vedere si sa fie calitativ ,mai este si problema ca nu ai tu de unde sa stii ce inseamna scump ptr mine cum nici eu nu stiu cat inseamna ieftin ptr tine 🙂

  10. nu stiu cine e sarac cine e bogat dar io nu mai vreau sa imi iau alt tel decat iphone ii cel mai miez…. si ce daca dai bani pe aplicatii? dai un ban dar stai in fata. iar daca dai banii pe aplicatii stii ca merg ceas… nu ai treaba

  11. Ar fi interesant un clasament facut pe baza erorilor aparute in sistemele de operare. Am renuntat definitiv la android de ex pentru ca avea erori la operatii simple gen pus pe silent mode. Ceea ce e marele avantaj la iPhone, este faptul ca este simplu de utilizat si in acelasi timp complex datorita aplicatiilor. Sincer un iPhone 2G inca se poate compara cu multe mobile nou aparute datorita aplicatiilor care pot inca rula pe el.

  12. vorbind de iphone si bb, ambele au nisa lor de piata perfect conturata, consider ca studiul e cat se poate de realist, iphone e pt mase – an everyday tool-toy, pe cand bb e serious tool for bussines, dincolo de asta, e neclintita mandrie si idolatrizare a unora care, dincolo de iphone nu mai vad nimic.
    trendul “iphone” va fi curand inlocuit de cei cu android, care vor urla in disperare ca smartphone-ul lor e cel mai cel…
    mie imi place iphon-ul, insa nu as zice nu la un lg optimus 3d sau galaxy s2, dar nu m-as impaca cu un bb, nu are partea de “toy”

  13. BB- ul are mai multe butoane ( unii asta vor, senzatia tastaturii fizice qwerty etc.), in rest e mai limitat la toate capitolele fata de iPhone. In schimb e preferat de catre companii pentru a inzestra personalul din subordine datorita ofertelor BIS/BES pentru grup. E mai simplut BB dar eficient in felul lui, functional @ robust. Insa pentru cine vrea de toate pe telefon si la calitate maxima, iPhone e solutia! De chestia cu avantajul superioritatii securizarii datelor se pot lauda eventual acei cel mult 5% din utilizatorii Blackberry pentru care chiar conteaza aceasta facilitate.

  14. @KcostyN am inteles esti baiat de bani gata acum nu e nevoie sa faci pipi pe noi de sus .

    Eu personal am un salariu de 1200 Ron (deci sunt sarac) dar detin un iphone de peste un an de zile l-am luat la oferta de la orange la un pret convenabil terminal \ abonament altfel din salariul meu nu mi-as fi permis sa pun salariul 2 luni jumate deoparte si sa-mi cumpar iphone (nici nu as face lucrul asta , am familie) ,deci acuma depinde si cum a fost procurat terminalul , de exemplu eu sunt sarac dar am iphone si daca nu va mai exista o oferta in viitor pentru viitoarele modele de iphone sigur nu imi voi mai permite unul , acum depinde cum si-au luat majoritatea saraca un terminal de la apple