Posesorii de terminale iPhone mai saraci decat cei cu terminale BlackBerry

26

Celebrul ziar The Daily Mail a publicat un articol in care explica rezultatele unui sondaj de opinie efectuat in Marea Britanie pe 2000 de posesori de smartphone-uri. In cadrul acestui sondaj s-a descoperit ca posesorii de iPhone ar fi mai sarati decat cei care detin terminale BlackBerry sau Android. Sondajul releva faptul ca 1 din 5 posesori de terminale iPhone cumpara aplicatii si accesorii pentru dispozitiv pe “datorie”. Aparent posesorii de terminale BlackBerry sau Android ar sta mult mai bine la acest capitol si exista o explicatie : posesorii de BlackBerry sunt in general oameni de afaceri deci au bani iar posesorii de terminale Android nu cumpara mai nimic.

But almost one in five owners of the must-have phone admit that their main bank account is always overdrawn. This is around double the national average, with one in ten Britons admitting to being constantly in the red. In comparison, 54 per cent of those who own a phone that uses the rival Android operating system and half of BlackBerry owners say they are never overdrawn.

Rezultatele sunt interesante si nu prea releva realitatea avand in vedere ca sondajul a fost efectuat pe doar 2000 de persoane. Este arhicunoscut faptul ca platforma iOS genereaza cel mai mare profit pentru dezvoltatori si ca posesorii de terminale Android nu prea cumpara nimic. Pe de alta parte nu consider ca a achizitiona ceva folosind un card de debit reprezinta in mod neaparat ca esti sarac iar faptul ca BlackBerry este folosit de oameni “cu stare” este cunoscut de toata lumea. Ce parere aveti, sunt posesorii de iPhone mai saraci? Ne baga Apple mana in buzunar si ne ia banii?