Prima Pagina iOS 4.3 Video: Cum sa activezi gesturile multitouch pe tableta iPad sau iPad 2...

Video: Cum sa activezi gesturile multitouch pe tableta iPad sau iPad 2 cu iOS 4.3/4.3.1 instalat

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uktPleZ8O8Q[/youtube]

Avand in vedere ca astazi a iesit si solutia de untethered jailbreak pentru iOS 4.3/4.3.1 iata si un mic video tutorial in care aflati cum puteti activa gesturile multitouch pentru tableta iPad/iPad 2. Pentru a face acest tutorial trebuie mai intai sa faceti jailbreak tabletei voastre iPad cu unul dintre cele 3 tutoriale publicate de mine astazi. Dupa ce ati facut jailbreak trecem la lucrurile mai serioase, adica la activarea gesturilor multitouch din fisierele de sistem ale iOS-ului.

 1. Instalati iBackupBot.
 2. Conectati tableta la iTunes si faceti un backup. Dupa ce iTunes termina de facut backup-ul deschideti iBackupBot si selectati cel mai recent backup din lista.
 3. In acel backup navigati catre Library/Preferences/ unde veti gasi fisierul  com.apple.springboard.plist.
 4. Deschideti acel fisier cu editorul de text inclus si adaugati linia de cod :

<key>SBUseSystemGestures</key>
<true/>

Imediat sub intrarea <dict>.

Salvati modificarea apoi restaurati backup-ul folosind iTunes. Dupa restauraregesturile multitouch vor fi active dar nu vor aparea in meniul vostru si nici nu vor putea fi dezactivate decat daca repetati procesul si stergeti linia de cod.

Eu am folosit acest tutorial scris de mine acum cateva luni si am activat pe iPad 2 mult mai simplu si usor gesturile multitouch. Functioneaza si pentru iPad insa nu si pentru iPhone.

 • Sunt eu singurul caruia i se pare “giumbushlucu” cu gestures cam useless? Nu stiu… eu cel putin asa il vad… dupa ce ca Apple s-a “zgarcit” la capitolu butoane, nici pe alea sa nu le folosesc? :)) glumesc. Totusi ce te faci daca vrei sa joci de exemplu fruit ninja sau sa canti la cine stie ce instrument? (…si sper ca raspunsul nu o sa fie: “fa restore de fiecare data cand vrei sa te joci” 😐 ) fain ar fi sa existe macar un toggle in sbsettings… atunci da, ar fi mai fun…

 • merge si pe ipod touch 4g?

 • E util, mai ales cand stai in pat si nu ajungi la butonul Home, e mai simplu sa treci de la un ecran la altul cu un gest decat sa treci prin task switcher.

 • Andrei

  @Tudor Ion: Se poate pune si cu toggle foarte simplu…

 • @zaone: nu sti cum se poate activa si pe iphone 4?

 • Adi

  Ajuta-ma un pic sa inteleg de ce ai scris activare gesturi multitouch pentru Ipad 2. Cu ce tutorial postat de tine astazi pot face jailbreak la Ipad 2 4.3??

 • O mica greseala, nu se poate face jailbreak pe iPad 2.

 • Calin

  functioneaza, merci.

 • Tigris Regalis

  Dacă soluțiile de JB publicate azi nu pot face JB la iPad 2, iar activarea funcțiilor la care se referă articolul necesită JB, nu înseamnă că articolul n-are aplicabilitate practică? Hai să mai scriem un articol despre cum putem să zburăm cu ghiuleaua de tun până la lună á la Jules Verne (și ce dacă nu există tunuri care să tragă așa de departe?) și altul despre cum să ne teleportăm prin spațiu á la Star Trek (și ce dacă nu există teleportoare?) … totul se reduce la un exercițiu de imaginație, nu-i așa? 😉

 • Iti zboara imaginatia tare departe. La sfarsit am scris metoda de a activa gesturile si pe iPad 2.

 • Am gasit o metoda, pt activera gesturilor pe iphone/ipod touch. pot sa postez aici linkul cu tutorialul de activare?

 • Be my guest.

 • http://www.sinfuliphone.com/showthread.php?t=70861/
  e foarte simplu, si functioneaza 100% testat de minde pe un iphone 4.

 • Bobby

  @Tigris Plebeis sau Domnul avocat: Cred ca suferi de mania grandorii.

 • Tigris Regalis

  @Bobby: Cred că matale ești cam confuz, du-te să te răcoreșto și revino cu un post la subiect, că trolli avem destui în galerie, dar tu ești primul care face confuzie între utilizatori! De nu, îți transmit “gestul multitouch pentr home” – go home! 😛

 • Daia

  Deci se pot activa gesturile pe iphone 4 cu 431 jailbroken sau nu ??

 • Pingback: Video Tutorial: Cum sa activezi gesturile multitouch si blocarea orientarii ecranului pe iPhone si iPod Touch()

 • Bobby

  @Compotus Regalis sau Dl Goe Avocatul: Cred ca suferi de o dublare a personalitatii. Recunoaste, nu-ti fie rusine!

 • Tigris Regalis

  @Bobby the forum troll: Tare nerod mai ești dacă insiști cu dublarea nefondată, când de fapt se vede cu ochiul liber că este vorba de o înjumătățire – a capacităților tale cognitive! Nu-ți mai pierde vremea pe forumuri cu atacuri la persoană ca la grădiniță, dacă n-ai nimic de comentat on-topic, du-te-afară să te joci cu copiii, că s-a făcut frumos afară! Și dacă n-ai înțeles nici acum ce-am zis, ești liber să faci “gestul multitouch cu 5 degete” (ale tale) în vârful capului (tău) și nu te mai apuca să publici până nu te-ai luminat (intelectual)! Hai pa!