Video Tutorial: Cum sa activezi gesturile multitouch si blocarea orientarii ecranului pe iPhone si iPod Touch

33

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8vj3UdA5ZlI[/youtube]

Clipul de mai sus prezinta pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a activa gesturile multitouch si posibilitatea de a selecta functia pe care o indeplineste butonul silent a terminalelor voastre. Tutorialul ar trebui sa functioneze pentru iPhone si iPod Touch compatibil cu iOS 4.3 insa nu va pot garanta 100% ca va merge pe iPod Touch. Fie urmati instructiunile din clipul de mai sus, fie pe cele de mai jos, veti ajunge la acelasi rezultat. Pentru iPad folositi acest tutorial.

Inainte sa va apucati de tutorial salvati toate fisierele si fiti prudenti, e posibil sa gresiti un pas si totul sa nu mearga iar terminalul sa nu porneasca si sa necesite restore. Nu am testat personal acest tutorial.

1. Conectati-va la fisierele de sistem ale terminalului vostru folosind ifunbox, WinSCP, Cyberduck, etc si copiati in calculator urmatoarele 4 fisiere :

N90AP.plist in /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/

General.plist in /Applications/Preferences.app/

Settings.plist in /Applications/Preferences.app/

com.apple.springboard.plist in /var/mobile/Library/Preferences

2. In acele 4 fisiere va trebui sa faceti cateva modificari pentru a activa gesturile multitouch si optiunile pentru butonul Silent.

In N90AP.plist veti adauca liniile de cod :

<key>multitasking-gestures</key>

<true/>

In com.apple.springboard.plistveti adauca liniile de cod :

<key>SBUseSystemGestures</key>

<true/>

Ultimele 2 fisiere nu le veti modifica, ci le veti inlocui cu cele descarcate din aceste link-uri : General.plist, Settings.plist. Descarcati fisierele din link si le copiati in terminal in locatiile prezentate de mine la pasul 1.

3. Dupa ce inlocuiti fisierele resetati dispozitivul vostru si ar trebui sa aveti tot ce va trebuie. Teoretic pasii ar trebui sa functioneze si pentru iOS 4.3.1.