iPad 2 si orice produse Apple achizitionate din SUA au garantie valabila in Romania

Inca dinaintea de a achizitiona tableta iPad 2 am primit intrebari legate de posibilitatea de a rezolva eventuale probleme de garantie la un service autorizat Apple din Romania. Din fericire am un raspuns 100% sigur pentru aceasta intrebare care este mai mult ca sigur legat e faptul ca anul trecut Apple a relaxat regulile privitoare la rezolvarea garantiei internationale in ceea ce priveste UE. Mai exact, daca achizitionati un produs Apple in Germania, el va putea fi reparat in Romania in baza garantiei internationale fara nici o problema. Apple a fost obligata de Comisia Europeana sa permita acest lucru si din fericire compania s-a supus iar acelasi lucru este valabil si pentru produsele achizitionate din SUA.

In ceea ce priveste produsele achizitionate din SUA, Apple sustine pe site-ul sau ca produsele sale pot fi reparate in orice tara unde exista un service Apple sau service autorizat Apple in baza garantiei internationale. Din ce explica ei acolo se pare ca produsele pot fi reparate oriunde iar service-ul/utilizatorul vor suporta taxele de transport a produselor si eventualele taxe locale. Am trimis cate un email celor de la Noumax si iStyle in care i-am intrebat despre posibilitatea rezolvarii in Romania a unei probleme de garantie pentru un produs cumparat in SUA si am primit un raspuns de la Noumax prin care mi s-a confirmat faptul ca garantia pentru orice produse Apple este internationala si valabila in Romania. iStyle in schimb nu acorda garantie pentru tablete iPad 2.

Practic orice cumparati din SUA : iPhone, iPad, iPod Touch sau Mac, are garantie valabila in Romania timp de un an de zile, adica atat cat ofera si Apple acolo.

UPDATE: Iata si schimbul de replici :

Email trimis de mine :

Buna ziua,
Stiu ca Apple permite primirea in garantie a produselor achizitionate intr-o tara membra UE insa aceasta politica se aplica si in cazul produselor achizitionate din SUA? As dori sa stiu daca o tableta iPad 2, iPad, un iPhone, iPod Touch sau chiar un Mac achizitionat un SUA poate fi primit in garantie la service-ul dumneavoastra si poate fi reparat in baza acestei garantii.

Raspuns primit de la un reprezentant Noumax :

Da, orice produs Apple are garantie internationala Apple de 1 an. Aceasta este valabila si la noi, ca service autorizat Apple.