PwnageTool a implinit 3 ani

Nu stiu cati dintre voi au observat dar lansarea PwnageTool de acum cateva zile a avut o componenta sentimentala pentru Dev Team deoarece s-au implinit 3 ani e zile de cand aplicatia a fost lansata. In 2008 PwnageTool era prima aplicatie pentru Mac, care permitea utilizatorilor sa faca un custom ipsw pentru iOS care sa le faca jailbreak si sa le decodeze terminalele. In 3 ani de zile Dev Team a lansat mai multe solutii de jailbreak si unlock insa istoria recenta ne invata ca componenta echipei Dev Team care se ocupa cu decodarea terminalelor iPhone a murit. De mai bine de 6 luni milioane de posesori de iPhone nu isi pot folosi terminalele si situatia nu se va schimba prea curand.

Solutiile de jailbreak incep sa aiba din ce in ce mai multe probleme insa exista sperante din partea celor de la Chronic Dev Team, din partea lui comex sau a lui i0n1c si de ce nu chiar si din partea lui iH8sn0w. Jailbreak-ul nu va muri pentru posesorii de iDevices insa unlock-ul pare sa fie in moarte clinica.

Poate peste 3 ani vor avea si o versiune pentru Windows a PwnageTool ca de vreo 2 ani tot promit asta.

4 COMENTARII

  1. Dezamagit de chestia cu unlock sincer ajung sa cred ca aunt platiti de apple sa nu scoata,dar nah nasol,abia astept sami vina geveyurile sa pot ajuta cat Mai multi

  2. “Istoria se repeta”…..e o vorbă rămasă, universal valabila.Totul in lumea asta a secolului XXI se învârte în jurul banilor. O situaţie asemanatoare a fost dupa lansarea primului iphone, toata lumea vroia unul. Şi atunci şi acum se fac bani din unlock. Nu a fost scoasa o soluţie de unlock pentru, ca vezi Doamne, trebuia sa fie gratuita, accesibila tuturor.Sau facut bani din cartelele de deblocare, se fac bani şi acum din cartelele de deblocare.Soluţie de unlock a existat şi atunci, exista şi acum, doar ca trebuiau facuţi ceva bani şi atunci şi acum….mulţi bani. Mai devreme sau mai târziu o sa apara soluţia de unlock.
    E doar o părere de a mea, nu ştiu nimic în plus faţă de voi.

  3. e trist ca trebuie sa depindem (unii din noi) de jailbreak, daca ar exista, nativ, doar cateva aplicatii si tweak-uri din cydia, pe care apple se incapataneaza se la puna, chiar nu ar mai fi nevoie de acest JB.
    cat despre unlock, treaba e relativa, pt ca sta la optiunea fiecaruia de a alege ce sa cumpere si cat sa cheltuiasca.
    personal (scuzati termenul ostil), ii vad ca pe niste idioti, se stie de cand lumea ca nu este o procedura tocmai usoara si deseori fatala pt terminal, dar… este optiunea lor si trebuie respectata
    nu stiu daca sunt OT dar am sa enumar cateva app si tweak cydia pe care eu le consider fundamntale:
    in primul rand – iFile (cel mai bun si bine pus la punct explorer)
    – pwntunes
    – sb settings
    – safari downloader
    – my3g sau 3g_unrest..
    – removeBG
    – asktocall
    – ezdecline
    – gridlock
    – multiflow
    – navigate from maps
    – phonehint
    – folder enhancer
    ma opresc aici, restul nu le gasesc destul de folositoare.
    daca le-as avea pe acestea in urmatorul iOS nu as mai avea nevoie de JB.
    nu am trecut “celeste” pt ca la multitudinea de posibilitati de a trimite date chiar nu o gasesc indispensabila