Terminale decodate permanent si nu prea, iPhone codat dupa update la iOS 4.3

In primul rand, MuscleNerd spune pe Twitter ca decodarile acestea care se fac in momentul de fata pentru terminalele iPhone utilizeaza o baza de date a Apple in care sunt trecute terminalele factory unlocked. Aparent MuscleNerd considera ca o asemenea solutie de unlock e un motiv de ingrijorare, probabil pentru cei care isi decodeaza terminalele. Nu vreau sa interpretez prea mult ce scrie el pentru ca e foarte vag in afirmatii.

Lasand la o parte ceea ce a spus MuscleNerd acolo, el a dat un link catre un topic de pe un forum de discutii al Apple in care cativa oameni s-au trezit cu terminalele iPhone codate dupa ce au facut update la iOS 4.3. Cei care au avut probleme sustin ca terminalele lor au fost achizitionate decodate chiar din magazin insa dupa update la iOS 4.3 terminalele s-au codat la loc. Desigur ca o vizita la un magazin Apple a rezolvat problema insa ramane intrebarea, de ce anume s-au codat acele telefoane. Acolo doar 3 persoane reclama problema insa in realitate ar putea fi mai multe asa ca aveti grija. Teoretic nici un iPhone decodat din fabrica sau decodat permanent nu ar trebui sa se recodeze. Probabil sunt doar cateva cazuri izolate, insa iata ca se intampla.

In seara aceasta atat MuscleNerd cat si Sherif Hashim au dat de inteles ca a plati pentru decodare permanenta nu merita insa niciunul dintre ei nu cred ca a stat cu un iPhone codat vreo jumatate de an.