Video: Continut 3D pe iPad 2 fara ochelari speciali

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bBQQEcfkHoE[/youtube]

Cativa studenti ai laboratorului de informatica din Grenoble s-au gandit sa puna camera frontala a tabletei iPad 2 la treaba asa ca au conceput un sistem foarte ingenios are ne permite sa vizionam continut 3D, special facut, pe tableta fara a avea nevoie de ochelari 3D. Interfata foloseste camera frontala a tabletei pentru a determina pozitia capului nostru in raport cu obiectele afisate pe ecran astfel ca atunci cand miscam tableta, efectele elementelor de pe ecran se modifica in functie de unghiul de vizualizare. Intreaga interfata e foarte interesanta si foarte foarte bine realizata insa nu vorbim despre o experienta 3D in adevaratul sens al cuvantului.

We track the head of the user with the front facing camera in order to create a glasses-free monocular 3D display. Such spatially-aware mobile display enables to improve the possibilities of interaction. It does not use the accelerometers and relies only on the front camera.

Practic tot ce au facut cei din Grenoble creeaza doar impresia ca ne uitam la elemente 3D cand defapt ceea ce vedem noi acolo este doar o emulare a acestui efect. Continut 3D in adevaratul sens al cuvantului nu ar putea fi vizionat pe tableta iPad decat cu ochelari speciali deoarece ecranul nu permite vizualizarea in alt mod. Oricum, ceea ce vedeti in clipul de mai sus este foarte interesant si ar putea fi un punct de plecare pentru viitoare aplicatii pentru iDevices.