Decodare permanenta pentru iPhone vs Gevey/Rebel SIM unlock

Cred ca acesta va fi ultimul articol pe tema decodarilor pentru iPhone pentru ca eu spun ca va acoperi intrebarile voastre in totalitate. Stiti deja ca incepand de acum 2 zile se decodeaza orice iPhone pe orice retea din lumea aceasta pentru suma de 170$ sau daca o faceti din Romania veti da in jur de 200. Acum se pune problema legalitatii decodarii si a longevitatii ei in situatia in care intreaga afacere a fost intens mediatizata si Apple deocamdata nu a comentat absolut deloc pe marginea acestor decodari dar nici operatorii de telefonie mobila. Pana acum s-a confirmat ca decodarile sunt reale, se fac, pana si iH8sn0w a ajuns sa confirme asta deci din acest punct de vedere nu cred ca aveti de ce sa  va mai faceti griji.

Acum sa revenim la subiectul principal, legalitatea celor 2 solutii de unlock. Pentru ca ieri am facut o afirmatie incompleta, voi face azi lamuririle. Pentru Apple aceasta decodare, la fel ca si jailbreak-ul de altfel, sunt ilegale deoarece oficial ei nu fac asemenea decodari. Pentru restul lumii decodarea este legala la fel cum este si jailbreak-ul, dar aici vorbim doar despre decodarea prin IMEI. Apple ar putea rebloca telefoanele daca doreste acest lucru si daca ar face-o nu i s-ar putea reprosa nimic pentru ca nimeni nu si-a decodat telefonul la locul din care a fost cumparat. Va face Apple asa ceva? E greu de spus… practic dintr-odata s-au deschis portile decodarilor si nimeni nu stie ce se intampla sau care e cauza insa daca Apple va fi supusa unor presiuni puternice din partea unor operatori atunci da, poate ar putea rebloca unele telefoane. Cu cat se fac mai multe decodari cu atat scad sansele ca Apple sa reblocheze telefoanele pentru ca in final ar avea pe cap un numar foarte mare de utilizatori frustrati ca au cheltuit bani pe ceva ce nu mai exista iar Apple va fi principalul vinovat nu cei care fac decodarile.

Decodarea prin Gevey/Rebel Sim este ilegala pentru ca necesita folosirea serviciului unic de urgenta 112 pentru a functiona. Este mai ieftina ce-i drept insa riscurile sunt mari si in plus nu e o decodare permanenta deoarece Apple ar putea bloca aceste cartele in iOS 5 si din acel moment le puteti pune in sertar. La decodarea prin IMEI blocarea nu se face in cazul unui update ci doar daca se trezeste cineva de la Apple ca are chef sa stearga din baza de date terminalele recent introduse pentru decodare. Daca vreti sa cumparati Gevey SIM de undeva atunci va recomand easydeal.ro pentru ca la ei beneficiati de posibilitatea de a returna produsul in 10 zile daca nu functioneaza. Cand faceti comanda intrebati si despre acest aspect pentru a fi siguri ca sunteti acoperiti si nu pierdeti banii. Nu uitati totodata sa cititi si acest articol in care am explicat cum puteti face diferenta dintre o cartela Gevey SIM falsa si una adevarata.

Cam asta e cu solutiile de decodare, cea permanenta functioneaza insa nu se stie pentru cat timp va mai lasa Apple portita deschisa. Cel mai ieftin loc de unde puteti face o decodare permanenta este cutyoursim.com la pretul de 170$. Asta inseamna in jur de 120€, spre deosebire de Romania unde preturile minime sunt undeva pe la 150€. Si in final, pentru cei care ma intrebau ieri, cred ca decodarea permanenta merita investitia in defavoarea unei cartele Gevey SIM.