Ce trebuie sa faci dupa o decodare permanenta pentru iPhone?

Probabil multi dintre cei care au avut terminale blocate au incercat acum sa si le deblocheze platind sute de dolari/euro celor care de cateva zile decodeaza orice iPhone din lumea aceasta. Procedura in general dureaza doar o zi, dar ce trebuie sa faci dupa esti anuntat ca terminalul tau a fost introdus in baza de date a terminalelor factory unlocked? Ei bine, in mod normal conectezi iPhone-ul la PC si iTunes ar trebui sa iti spuna ca exista un carrier bundle update pentru terminal iar dupa ce instalezi acel update terminalul va fi decodat. Asta e procedura prin care trec toti cei care isi decodeaza un iPhone prin Apple.

Totusi pentru unii exista sansa ca iTunes sa nu afiseze din prima acest mesaj asa ca in aceasta situatie apasati pur si simplu butonul “Check for update” iar iTunes va gasi cu siguranta carrier bundle-ul pentru decodare. E simplu, e usor, si dupa ce instalati acel Carrier Bundle aveti un iPhone gata decodat.

31 COMENTARII

  1. Deci se pare ca in privinta jailbreak-ului si decodarii s-aucam rezolvat problemele, cel putin deocamdata…
    Ce se aude de flash pe iOS 4.3.1?

  2. Salvati activarea cu SAM dupa ce va da mesajul cu succesul deblocarii. Daca se gandeste apple sa faca vreo manarie puteti restaura.

  3. @gee – poti fi putin mai explicit ce este cu aceste carrier bundle? adica pot decoda un iphone daca instalez un carrier bundle de la cosmote? sau il pot ”coda” pe vodafone daca ii pun unul de vodafone?

  4. @RosuCostin Carrier Bundle e doar un set de fisiere de configurare ce contine Carrier Logo, Access Points pentru Internet si MMS etc. nimic mai mult.

  5. @gee – am inteles. stiam de chestia cu setarile de operator, dar credeam ca este dependenta si decodarea de asta pentru ca imi aduc aminte ca atunci cand au lansat cei de la cosmote iPhone 4 au avut un lot de terminale codate si au fost decodate pe urma printr-un carrier bundle

  6. Zaone, procedeul asta e acceptat de Apple, nu?! Ca am vazut ceva articol pe Go4IT.ro (http://www .go4it.ro/telefoane-mobile/apple-3987884/iphone-4-16-gb-6317791/telefoanele-apple-iphone-pot-fi-deblocate-si-fara-jaibreak-8153032/) si m-a pus pe ganduri?
    Merci

  7. @zaone as vrea sa te intreb daca pentru a imi putea face o decodare permanenta a unui iphone trebuie sa am Ios-ul clean, fara jailbreak sau se poate si cu jailbreak facut pe el. Multumesc.

  8. Multumesc mult de tot. Si ca parere a ta unde m-ai sfatui sa imi fac decodarea ? Am vorbit astazi la un service si mi-a zis ca imi da chitanta pe banii pe care ii dau tot factura etc… Sa am incredere? Multumesc mult de tot. Banii nu ar fi o problema doar sa il fac decodat odata…
    Daca am un card in lei si este legat la paypal si as dori sa fac plata in dolari sau euro trebuie sa imi fac card separat in euro dolari sau merge si de pe cel in lei facute platile si le converteste automat in dolari sau euro?

  9. tot am citit aici pe pe site ca de cateva zile ca se poate decoda ip4 dar nimeni nu zice concret unde .daca imi puteti da un site sau un link, ceva sigur . cu respect

  10. eu l-am decodat la magazinul bucur obor,la un service si am platit dupa ce l-au decodat.daca am voie dau nr de tel al baiatului de acolo.misu-0766357628.a durat cam 3,4 ore

  11. o intrebare…acum am platit pentru decodare,eu cand conectez iphoneul la itunes imi zice daca updatez la 4.3.2 updatez si astept sa primesc raspuns la unlock??sau cum fac?

  12. @zaone: Daca am jailbreak facut pe 4.1 si fac deblocare cu superdaddy.nl, mai intai trebuie sa ii fac update la IOS 4.3.2 dar dupa deblocare imi ramane jailbreakul facut ? Sau IOS-ul e curat curat ?
    Multumesc,

  13. am vb cu paddy pe mail si mi-a zis(cel putin asa am inteles eu) ca daca vreau sa raman la 4.1, si sa am si unlock trebuie “you need to deactivate the iPhone with SAM or redsn0w, then connect to iTunes for activation “.

    daca nu, adica ca sa nu mai trebuiasca sa dezactivez telefonul fac direct update la ultima vers de IOS (4.3.2) si am rezolvat problema … am inteles corect ? –dar mi se upgradeaza si BB-ul ..

  14. Salut!
    am un iphone 4, i.os 5.01, firmware 04.11.08. dupa ce mi-am luat teapa facand update la 5.01 si pierzand astfel efectul gevey sim, am platit un service sa imi faca unlock-ul. astazi mi-a venit confirmarea ca s-a inregistrat factory unlockul in servere.
    cum ar trebui sa procedez mai departe ca sa imi apara in itunes mirificul mesaj cu congratulations, your iphone has been unlocked. mentionez ca telefonul e jailbreakuit si are ultima versiune de itunes (10.5.3.3)
    Multumesc anticipat!

  15. peontru cei care ai jailbreack am inteles ca pana cand nu se realizeaza o reinstalare de ios nu se poate face factory unlock chiar daca ai primit confirmare aceea. Si as mai avea o intrebare, am platit la o persoana sa imi faca unlock cu IMEI de 2 saptamani si nu am primit nici o confirmare. Cat poate sa dureze decodarea?

  16. Daca este deja hactivat si jailbreakuit telefonu cum procedez pt deblocarea oficiala ca deja este inregistrat in baza de date pt unlock. Ios 6.0.1 jailbreak snowbreze hactivated prezerve baseband functioneaza cu gevey deocamdata