Tutorial: Cum sa salvezi decodarea permanenta facuta unui iPhone

Avand in vedere ca de cateva zile mii de terminale iPhone au fost decodare folosind o baza de date a Apple, exista sansa ca portita sa fie inchisa in curand. Mai mult decat atat, exista o foarte mica sansa ca Apple sa recodeze terminalele, insa dupa cum am spus sansa e foarte mica. Pentru cei care tocmai si-au decodat terminalele exista insa o solutie de a salva decodarea facuta folosind SAM, un patch care activeaza notificarile push pe terminalele hacktivate folosind redsn0w sau orice alta solutie de jailbreak. Daca urmati pasii de mai jos veti fi protejati pe viitor daca Apple incearca sa reactiveze terminalele, cel putin asa spun cei care au facut tutorialul.

1. Faceti jailbreak terminalului vostru, si adaugati in Cydia repo-ul : repo.bingner.com din care veti instala SAMPrefs sau SAM.

2. Dupa ce ati instalat aplicatia cautati-o in Springboard, deschideti-o, mergeti in sectiunea Utilities si selectati De-activate. Daca aveti hacktivare facuta cu redsn0w atunci trebuie sa selectati revert lockdown. – Urmati acest pas NUMAI daca nu ati decodat inca terminalul.

4. Dupa ce v-ati asigurat ca terminalul a fost dezactivat, conectati-l la iTunes pentru a face activarea normala.

5. Dupa ce il activati prin iTunes mergeti inapoi in SAMPrefs si apasatu butonul Backup Activation. Asteptati pana primiti un mesaj de genul “Backup Report Success” pentru a fi siguri ca totul e salvat.

Aceasta metoda salveaza un token pentru decodarea voastra iar acel token poate fi folosit pe viitor pentru a pastra decodarea. Partea importanta este ca nu trebuie sa faceti restore la noi versiuni ale iOS fara sa instalati acest token inapoi pentru ca exista sansa sa pierdeti decodarea de tot.

Tutorialul a fost luat de aici, va recomand sa va uitati si peste ce scrie acolo.