Navigon implementeaza un modul de realitate augmentata in aplicatia pentru navigatie

Ieri a fost lansata in AppStore versiunea 1.8.0 a Navigon MobileNavigator, una dintre cele mai bune aplicatii pentru navigare prin satelit disponibila in AppStore. In noua versiune compania dezvoltatoare a introdus o serie intreaga de harti noi gratie companiei NAVTEQ care a furnizat informatiile insa asta nu e tot. Incepand cu aceasta versiune, navigon are implementat un modul de realitate augmentata pentru iPhone 3GS/4. Ce inseamna asta? Pe scurt, cand avem aplicatia deschisa o putem indrepta inspre directia in care mergem si pe ecran ne vor fi afisate diverse monumente istorice, localuri, puncte de interes, etc, totul in functie de pozitia noastra pe harta.

Update-ul este foarte important chiar si pentru Romania unde teoretic ar trebui sa fie disponibile harti actualizate. Iata ce aduce nou versiunea 1.8.0 a Navigon :

  • All new NAVTEQ map data – A free map update for all users!
  • Reality Scanner (iPhone 3GS, iPhone 4) – Augmented Reality based search for interesting places around your position.
  • TrafficCheck – Traffic information for your route at a glance (only available in countries with Traffic Live).
  • Truck and Camper navigation (available through In App Purchase).

De cateva zile intreaga suita de aplicatii este disponibila la reducere in AppStore si va recomand sa cititi acest articol pentru a afla care versiune a aplicatiei este disponibila mai ieftin si cu ce diferenta.

8 COMENTARII

  1. Bă băieți dar despre aplicatia CoPilot Live ce parere aveti? Mi se pare de departe cea mai stralucitoare aplicatie ptr navigare. Inafara ca nu are mare acoperire ptd Romania imi place din toate celelalte puncte de vedere.

  2. Da. Eu zic ca e mai buna decat toate celelalte si igo-ul bineinteles!! Eu le-am avut pe toate pe iphone pana acum si zilele trecute m-am gandit sa vad si cum e
    Copilot Live ca tot vedeam ca arata bine inreview si l-am pus la testat. Mi-a placut foarte mult cum se misca la drum si cum sunt aratate hartile…foarte frumos…are si limba romana deci putem spera la un update cu acoperire mai mare ptr romania. Ptr italia si celelalte tari e bestial 🙂

  3. TomTom… 😀 asta mi se pare cel mai ok pana acum… 🙂 o sa incerc si eu CoPilotLive andrey…dar nu as vedea nicio diferenta…nu ma pot plange inca de TomTom
    a si inceput download la copilot Iberia…din cate vad la prezentare is mai faine imaginile, hartile decat pe TomTom…apropo de unde lai luat ?! installous ? sau este free in appstore ?

  4. Deocamdata singurul care are adrese din “poarta-n, parta” in Ro este iGO, dar Navigonul, adica NAVTEQ vine tare din spate. Sa nu uitam ca si la iGO, numai hartile TOPMAP stiu adrese, cele de la TELEATLAS nu prea.

  5. Culmea ca o firmă din România să nu facă hărți calumea. Uite norc ce bine se descurca cu streetview. Nici google maps nu are asa acoperire.