Apple data in judecata datorita sistemului de in-app purchases

Nu este prima si cu siguranta nici ultima oara cand Apple va fi chemata in instanta pentru a raspunde acuzatiilor ce ii sunt aduse de clienti nemultumiti de serviciul de in-app purchases. Un barbat din Pennsylvania a chemat compania in instanta acuzand-o ca sistemul de in-app puchases este special conceput pentru a atrage minorii sa cheltuie bani pe achizitii care in final ajung sa coste sute de dolari. Probabil stiti deja de aplicatia Smurf’s Village ai caror dezvoltatori au fost acuzati ca in mod intentionat ofera bonusuri foarte scumpe in aplicatii si incearca sa pacaleasca in mod voit utilizatorii sa le cumpere. Cam asa ceva se intampla si in cazul companiei Apple in acest nou proces.

“These games are highly addictive, designed deliberately so, and tend to compel children playing them to purchase large quantities of Game Currency, amounting to as much as $100 per purchase or more,” the suit alleges.

Players, even though they are minors, were enticed to buy currency in one-click sums of $99.99 or more, “causing Apple to pocket millions of dollars from such … transactions with minors and without the authorization of their parents, whose credit cards or PayPal accounts are automatically charged for the purchases.”

In cererea de chemare in judecata se specifica faptul ca parola necesara pentru a face achizitia din aplicatie este identica, cu cea necesara pentru a cumpara sau descarca o aplicatie iar minorii pot face foarte usor achizitia daca parola a fost introdusa cu cel mult 10 minute inainte. Din pacate nu Apple trebuie invinovatita aici pentru ca nu ea face aplicatiile ci dezvoltatorii care le concep intr-un asa mod incat sa castige cat mai multi bani. Nu stiu daca stabilirea unor parole separate ar fi de bun augur pentru ca multi utilizatori se vor plange de faptul ca vor avea de introdus atatea parole pentru a face o simpla achizitie. Eu unul cred ca problema e la parinti care isi lasa copiii nesupravegheati si cand se trezesc, cu sute de dolari cheltuiti dau vina pe cine apuca.