Tutorial: Jailbreak iOS 4.3.2 cu redsn0w 0.9.6 RC 12

Aseara a aparut iOS 4.3.2 si conform primelor teste redsn0w inca face jailbreak pe iOS 4.3.2 insa vorbim doar despre un tethered jailbreak deoarece untethered exploit-ul lui i0n1c pare a nu functiona deocamdata insa nu a fost blocat. Urmati acest tutorial doar daca NU AVETI NEVOIE de unlock deoarece ultrasn0w NU FUNCTIONEAZA cu iOS 4.3.2 deocamdata deci nu veti putea face unlock. Puteti folosi acest tutorial pentru toate iDevice-urile, exceptie facand iPad 2 pentru care deocamdata nu exista o solutie de jailbreak publica. Tutorialul se aplica doar celor care nu au nevoie de unlock.

Pentru ca tutorialul sa functioneze va trebui sa folosit un ipsw pentru iOS 4.3.1 pentru a face jailbreak deoarece redsn0w nu este inca, compatibil cu iOS 4.3.2.

Puteti face jailbreak pentru urmatoarele dispozitive :

  • iPhone3GS
  • iPhone4 (GSM)
  • iPod touch 3G
  • iPod touch 4G
  • iPad1

Pasul 1

Descarcati iOS 4.3.1 pentru terminalul vostru de aici.

Descarcati iOS 4.3.2 pentru terminalul vostru de aici.

Pasul 2

Faceti update la iOS 4.3.2 insa daca aveti nevoie de unlock ramaneti la versiunea curenta de iOS deoarece ultrasn0w nu functioneaza pe iOS 4.3.2 deocamdata! Probabil un patch pentru ultrasn0w va fi disponibil in viitorul apropiat insa deocamdata ramaneti la versiunea veche a iOS.

Descarcati redsn0w 0.9.6 rc12 de aici: [download id=”123, 124″]

Pasul 4

Conectati terminalul la PC. Deschideti redsn0w(daca aveti Windows 7 va recomand sa folositi redsn0w in compatibility mode cu Windows XP), apasati butonul Browse,selectati ipsw-ul iOS 4.3.1 descarcat la pasul 1 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 5

Bifati Install Cydia si apasati next.

Pasul 6

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Next si redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.
  • Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui sa aveti imaginea aceasta afisata in redsn0w.

Pasul 7

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aplicatiile nu functioneaza pe el deoarece aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si a putea folosi Cydia, Safari si alte aplicatii.

Pasul 8

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 6.

Pasul 9

Deschideti redsn0w, selectati iar ipsw-ul pentru iOS 4.3.1, apasati Next si selectati optiunea Just boot tethered now.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la toate aplicatiile fara nici o problema. Acest pas trebuie repetat de absolut fiecare data cand terminalul se reseteaza pentru ca altfel nu va mai porni absolut deloc. Aceasta solutie de jailbreak este temporara asa ca daca nu doriti sa va bateti capul cu un tethered jailbreak mai puteti astepta.

24 COMENTARII

  1. zaone 2 intrebari am:
    1.Imi poti spune dc nu imi salveaza SHSH cu Tiny Umbrella?Am apasat la Log si apare cam asa:
    CYDIA DOES NOT HAVE YOUR SHSH FOR iPhone3GS 4.3.1 THERE IS NO WAY FOR YOU TO GET THEM. SORRY. YOU ARE JUST TOO LATE
    2.Daca am pe iPhone iOS 4.3.1 untethered jailbreak,cum pot face sa trec pe iOS 4.3.2 si sa fac jailbreak?

  2. Hmm, nu stiu de ce face asa. Descarca iSHSHit din Cydia si salveaz cu aplicatia aia.
    Faci restore la 4.3.2 daca nu ai nevoie de unlock si tutorial de jailbreak …. ai mai sus nu?

  3. ZAONE lui daca face update peste ce are deja nu i se va sterge decat ce are instalat din CYDIA ..atat ..restul ii raman intacte ..deoarece intai face un back-up automat si apoi se va instala noua versiune peste cea veche . BAFTA

  4. Acest tutorial e valabil pentru 4.3.1 si nu pentru 4.3.2 , atata timp cat redsn0w nu este compatibil cu 4.3.2, asa este sau gresesc?

  5. Nu, eu am facut jailbreak pe 4.3.2. Trebuie doar sa folosesti ipsw 4.3.1 pentru ca redsn0w nu are bundle de 4.3.2 in el. Nu e prima oara cand se intampla asa ceva.

  6. zaone am nevoie de niste sfaruti te rog . Deci am un iphone 3g pe 3.1.3 si vreau sa pun pe el 4.x si nu stiu care vrestiune merge cel mai bine pe el si cum sa ii fac unlock samd … imi poti da cateva highlighturi . mersi 😉

  7. @bercan la fel am patit si eu si cautand pe goagal am gasit ceva cu editarea fisierului hosts din “c:\Windows\System32\drivers\etc\” dar tot fara succes . Pana la urma am sters de tot acel fisier si mi-a mers, poti incerca si tu redenumindu-l (Ex: #hosts)

  8. @zaone. am 4.3.2 instalat, am facut exact cum ai spus mai devreme in schimb am o problema cu cydia, nu apare pictograma nici dupa ce repornesc telefonul si nici nu se deschide aplicatia, iar safari nu se deschide.

  9. Buna Zaone spune-mi si mie te rog frumos daca am un iphone 4 cu I.O.S 4.1 codat pe o retea din Franta si fac update prin iTunes oficial la I.O.S 4.3.2 mai pot folosi terminalul sau il va bloca de tot si nu se va mai deschide. Mentionez ca partea de telefon nu ma intereseaza, vreau doar sa-mi mearga jocurile, aplicatiile si GPS. Multumesc frumos.

  10. Salut.Nu am inteles ceva…
    Daca am un ipod 4.3.2,trebuie sa fac asta? “selectati ipsw-ul iOS 4.3.1“ sau ai dat doar un exemplu?