Prima Pagina Apple Video: In curand vom putea vedea clipuri video in flash direct pe...

Video: In curand vom putea vedea clipuri video in flash direct pe iPad

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_5o2xmJXrAY[/youtube]

Din pacate unul dintre cele mai mari minusuri ale platformei iOS e reprezentat de faptul ca nu putem viziona continut flash sub nici o forma in browserul Safari. Desigur ca exista o alternativa numita SkyFire insa e doar una de moment si din pacate nu functioneaza cum trebuie cu toate playerele flash disponibile pe web. Skyfire poate afisa unele clipuri video dar stream-uri live nu prea si din pacate nici continut flash static sau dinamic, deci e doar o treaba pe jumatate facuta. Poate unii s-au obisnuit cu lipsa flash-ului insa eu nici dupa atatia ani de utilizare a unui iPhone nu am reusit sa ma multumesc, cu ceea ce ofera Safari.

Din fericire pentru noi Adobe pare a avea o solutie la aceasta problema sub forma unei noi platfome de HTTP streaming ce va permite vizionarea continutului flash si pe iDevice-uri. Desigur ca stream-ul va fi convertit in  HTML5 pentru terminalele noastre insa teoretic noua solutie ar trebui sa ofere posibilitatea de a vedea clipul video in HTML5 in orice browser care nu are flash instalat. Problema e ca aceasta noua tehnologie trebuie implementata de web developeri in site-uri iar dupa cum stim cu totii acest lucru necesita timp. Poate ca Adobe are o idee buna insa trebuie pusa in practica intr-un mod corespunzator.

  • Asta e singurul – al iphone ului…. Daca o fac si pe asta nota 10+… asta pt ca sunt fan flash stream

  • Tigris Regalis

    Din păcate, Adobe Flash are probleme nu numai cu Skyfire, ci și pe Android și practic niciun device mobil nu poate rula conținut Flash cum trebuie, pentru că softul aferent dezvoltat de Adobe este încă – după atâția ani – deficitar în versiunea mobilă, de aceea includerea posibilității de a rula Flash, pe listele de specificații ale diverselor dispozitive mobile, are cel mult valoare de marketing, având în vedere halul în care se mișcă browser-ele mobile care au inclus suport (ăla semi-funcțional, beta etern, pe care îl au) pentru Flash.

    Noroc că s-a hotărât și Adobe în sfârșit să lase Flash-ul în urmă și să dezvolte acest convertor de Flash în HTML5! Să sperăm că acest convertor va funcționa mai bine decât a făcut-o vreodată suportul mobil pentru Flash și că ne putem desprinde în sfârșit de arhaicul standard instabil, bug-uit și plin de lag care este Flash.

    Paradoxal, introducerea posibilității de a rula conținut Flash pe iOS coincide cu abandonarea definitivă a Flash-ului în favoarea HTML5 (după cum a prezis Steve Jobs), aceasta fiind adevărata semnificație a convertorului de Flash în HTML5 dezvoltat de ultimul susținător al Flash-ului – Adobe.