Video: In curand vom putea vedea clipuri video in flash direct pe iPad

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_5o2xmJXrAY[/youtube]

Din pacate unul dintre cele mai mari minusuri ale platformei iOS e reprezentat de faptul ca nu putem viziona continut flash sub nici o forma in browserul Safari. Desigur ca exista o alternativa numita SkyFire insa e doar una de moment si din pacate nu functioneaza cum trebuie cu toate playerele flash disponibile pe web. Skyfire poate afisa unele clipuri video dar stream-uri live nu prea si din pacate nici continut flash static sau dinamic, deci e doar o treaba pe jumatate facuta. Poate unii s-au obisnuit cu lipsa flash-ului insa eu nici dupa atatia ani de utilizare a unui iPhone nu am reusit sa ma multumesc, cu ceea ce ofera Safari.

Din fericire pentru noi Adobe pare a avea o solutie la aceasta problema sub forma unei noi platfome de HTTP streaming ce va permite vizionarea continutului flash si pe iDevice-uri. Desigur ca stream-ul va fi convertit in  HTML5 pentru terminalele noastre insa teoretic noua solutie ar trebui sa ofere posibilitatea de a vedea clipul video in HTML5 in orice browser care nu are flash instalat. Problema e ca aceasta noua tehnologie trebuie implementata de web developeri in site-uri iar dupa cum stim cu totii acest lucru necesita timp. Poate ca Adobe are o idee buna insa trebuie pusa in practica intr-un mod corespunzator.

Articolul precedentVolanul pentru iPhone care are boxe incorporate
Articolul următorApple data in judecata datorita sistemului de in-app purchases
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.