Apple ar putea cumpara Foursquare

In cursul acestei dimineti co-fondatorul Foursquare impreuna cu un membru al echipei de PR plus alti cativa membri ai departamentului business al Foursquare au fost in vizita la campusul Apple din Cupertino. Poate la o prima vedere nu e nimic in neregula cu o mica vizita la Apple insa sa nu uitam ca vorbim aici despre o companie care ar fi foarte interesata de implementarea unor servicii de geolocatie in iOS.
Pentru cei care nu stiu, Foursquare este o retea sociala care permite utilizatorilor sa imparta locatia curenta in timp real de pe propriul smartphone.

Vorbim despre un serviciu de check-ins care este oferit si de Facebook dar oare cum ar arata o retea sociala facuta de Apple care ar avea acest serviciu implementat? Apple are resursele necesare pentru a achizitiona Foursquare si de mult se zvoneste ca Apple ar dori sa lanseze un serviciu social pentru MobileMe numit Find My Friends. Foursquare este foarte popular in randul posesorilor de terminale Android, BlackBerry sau Palm deci pentru Apple ar reprezenta o achizitie importanta.

Deocamdata nimeni nu stie care este motivul principal al prezentei acelor reprezentanti Foursquare la Apple insa in mod clar nu erau acolo sa cumpere iPad 2.