Apple depaseste Nokia, devine producatorul de telefoane mobile cu cele mai mari incasari

Multumita incasarilor generate de cele peste 18 milioane de terminale iPhone vandute in Q2 2011, adica perioada ianuarie – martie, Apple a reusit sa intreaca Nokia pentru prima oara in istorie in ceea ce priveste veniturile generate de vanzarile de telefoane mobile. Cu aceasta ocazie Apple devine producatorul de telefoane mobile cu cele mai mari incasari generate din vanzarea propriilor produse. Vorbim despre 12 miliarde de dolari generate de vanzarile de terminale iPhone in comparatie cu cele 9.4 miliarde de dolari generate din vanzarile de telefoane Nokia.

Apple Inc (AAPL.O) became the world’s largest phone vendor by revenue in January-March, overtaking Nokia Oyj (NOK1V.HE) for the first time ever, research firm Strategy Analytics said on Thursday. “With strong volumes and high wholesale prices, the PC vendor has successfully captured revenue leadership of the total handset market in less than four years,” said analyst Alex Spektor.

Pentru Apple este o realizare uriasa avand in vedere ca produce telefoane mobile de doar 4 ani si dintr-un producator de calculatoare s-a transformat intr-o companie care genereaza jumatate din venituri din vanzari de telefoane.  Interesant este ca incasarile generate de Apple reprezinta aproape jumatate din totalul veniturilor generate de vanzarile de telefoane mobile la nivel global. An dupa an vanzarile de terminale iPhone au crescut si probabil anul acesta Apple va ajunge sa vanda cate 25 de milioane de terminale iPhone pe sfert de an.