Apple isi pastreaza pozitia de lider pe piata smartphone-urilor, intrece Samsung

     Dupa anuntarea rezultatelor financiare pentru Q3 2011 va spuneam ca Apple a depasit Nokia si este acum cel mai mare vanzator de smartphone-uri din lume. Atunci se vehiculu zvonuri conform carora Samsung ar putea vinde intre 18 si 23 de milioane de smartphone-uri in ultimul trimestru fiscal si ar putea intrece compania Apple. Ei bine iata ca avem si rezultatele privind vanzarile celor de la Samsung si dupa cum vedeti compania astiatica a vandut 19.2 milioane de smartphone-uri in ultimele 3 luni, cu 1.1 milioane mai putin decat Apple si cu 2.5 milioane mai multe decat Nokia.

Alex Spektor, Senior Analyst at Strategy Analytics, said, “Global smartphone shipments grew a healthy 76 percent annually to reach a record 110 million units in Q2 2011. We had previously reported on Apple becoming the largest smartphone vendor in terms of revenue and profits. Now, just four years after the release of the original iPhone, Apple has become the world’s largest smartphone vendor by volume with 18 percent market share. Apple’s growth remained strong as it expanded distribution worldwide, particularly in China and Asia. Samsung overtook Nokia to become the world’s second largest smartphone vendor in Q2 2011.

     In ultimele 3 luni au fost livrate 110 milioane de smartphone-uri la nivel global, in cresterecu 76% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Apple, Samsung si Nokia sunt pe primele 3 pozitii in topul celor mai mari vanzatori de smartphone-uri din lume fiind responsabili pentru livrarea a jumatate din cele 110 milioane de unitati livrate la nivel global. Pentru urmatoarele 3 luni Apple este pe primul loc in topul vanzatorilor de smartphone-uri cu o cota de piata de 18.5% insa cei din conducerea companiei se asteapta ca vanzarile sa scada inaintea lansarii iPhone 5 deci este posibil ca Apple sa piarda pozitia detinuta acum.