iPhone 4 – motivul pentru care lansarea iPhone 5 va fi amanata?

Aseara Apple a prezentat rezultatele financiare pentru Q2 2011 si probabil multi au fost impresionati sa vada ca peste 18 milioane de terminale iPhone au fost vandute in ultimele 3 luni, cu aproape 2 milioane mai multe decat in Q1 2011 cand au fost luate in calcul si sarbatorile de iarna. E foarte clar ca iPhone 4 este inca la “mare cautare” si Apple nu prea are motive pentru a lansa un terminal nou in vara avand in vedere ca jumatate dintre profitul sau a fost generate din vanzarea de terminale iPhone 4.

Versiunea CDMA a iPhone 4 a fost lansata acum abia 2 luni si in aprilie este programata lansarea versiunii albe a iPhone 4 deci teoretic o lansare a iPhone 5 ar fi destul de “ciudata” pentru strategia Apple. iPhone 4 se vinde foarte bine in toate pietele unde este disponibil si lansarea versiunii albe va spori putin veniturile companiei insa nu cu mult. Anuntarea lansarii unui nou iPhone acum ar duce la o scadere dramatica a vanzarilor pana in luna iunie cand Apple sau toamna deci in mod logic totul trebuie sa indice o lansare in toamna. Din cele prezentate mai sus reiese ideea ca  Apple ar trebui sa lanseze iPhone 5 in toamna iasa asta nu e tot deoarece un alt motiv foarte puternic e legat de iOS 5. Noua versiune a iOS va fi prezentata abia la WWDC-ul din vara si se presupune ca ar contine foarte multe modificari. Daca e adevarat atunci dezvoltatorii vor trebui sa aiba cel putin o luna la dispozitie pentru a testa noua versiune a iOS si pentru a isi pregati aplicatiile. iPhone 5 fara iOS 5 este de neconceput si avand in vedere situatia de acum nu vad cum ar putea Apple lansa iPhone 5 inaintea lunii iulie 2011 sau in toamna .

Ok, acum si cateva motive in favoarea lansarii din vara. Zeci de milioane de oameni asteapta lansarea unui nou model de iPhone in luna iunie, Apple stie asta si nu poate rata momentul in care atentia tuturor este indreptata asupra lor. In vara expira milioane de contracte ale AT&T si posesorii de iPhone 4 nu vor cumpara un alt iPhone 4 iar cei care nu au iPhone 4 nu vor cumpara acum unul avand in vedere ca noul model va iesi in toamna. Daca iPhone 5 nu apare in vara atunci Apple si AT&T risca sa piarda foarte multi clienti in favoarea Android-ului si pentru multi va conta sa aiba ceva nou in mana chiar daca nu e iPhone 5. Apple a vrut intotdeauna sa aiba posibilitatea de a isi surprinde clientii si o lansare a iPhone 5 la sfarsitul WWDC ar fi o surpriza pentru multi avand in vedere zvonurile care circula acum pe internet.

Aseara Tim Cook a refuzat sa vorbeasca despre iPhone 5 si a sa lansare din aceasta vara asa ca deocamdata nu ne ramane decat sa speculam si sa speculam si nu il utlimul rand sa “speram” intr-o lansare in vara.