Apple are probleme cu producerea ecranelor LCD si a difuzoarelor pentru iPad 2

Stiam ca Apple are probleme cu producerea tabletelor iPad 2 insa pana acum nu stiam ce anume impiedica gingatul din Cupertino din a acoperi cererea de pe piata. Cei de la iSuppli citeaza surse apropiate din interiorul companiilor partenere ale Apple care sustin ca probleme cu fabricarea ecranelor si stocurile de difuzoare pentru iPad 2 impiedica Apple sa livreze indeajuns de multe tablete. Tim Cook a spus acum cateva zile ca Apple ar fi dorit sa vanda de 2 ori mai multe tablete decat a facut-o pana acum insa nu a reusit datorita problemelor de productie.

Those issues, according to the sources, included quality concerns with liquid crystal display (LCD) panels, production shortages of the new speaker, lamination issues with one of the touch suppliers and end-unit production shortfalls. While Apple is now on track to significantly increase its production volume in the second quarter, the company reportedly is still falling substantially short of its target production goal for April.

Aparent la partenerii Apple exista anumite probleme legate de calitatea ecranelor LCD din iPad 2 si presupun ca e vorba despre problemele cu backlight bleeding de care se plange toata lumea. Nu stiu daca exista tablete iPad 2 care nu aiba nici un fel de probleme cu backlight bleeding si se pare ca Apple e constienta de aceasta problema si incearca sa o rezolve. Cea de-a doua parte a problemei are legatura cu stocul insuficient de difuzoare pentru iPad 2 insa asta nu e tot. Aparent exista si probleme cu laminarea anumitor componente ale iPad 2, probleme care contribuie la intarzierele livrarilor.

Tim Cook a declarat ca Apple a rezolvat o buna parte dintre problemele care au fost raportate pana acum de utilizatori insa abia peste cateva saptamani vom afla cata dreptate a avut.

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare normal sa intarzie asa de mult, pana la urma este o problema grava care nu se putea anticipa si presupun ca lucreaza foarte mult la asta pentru ca ei pierd cel mai mult la toata afacerea. Poate pe viitor vor incerca sa aleaga mai bine supplier-ul sau sa aiba o alternativa la care sa apeleze fara prea mari intarzieri.

    Eu totusi nu-i inteleg pe asiatici (in momentul asta doar pe japonezi), depind foarte mult SUA si Europa de ei, de ce nu incearca sa faca treaba putin mai profi? Normal, costurile de productie si mana de lucru ar creste, dar pe termen lung ar fi mult mai profitabila afacerea. Poate ca isi vor mai reveni in curand, din moment ce gigantii baga din ce in ce mai multi bani in componentele lor.