Prima Pagina Apple Guvernele din Franta si Italia investigheaza problema cu salvarea locatiilor utilizatorilor

Guvernele din Franta si Italia investigheaza problema cu salvarea locatiilor utilizatorilor

Dupa scrisoarea trimisa de un senator american lui Steve Jobs din cauza problemelor cu salvarea locatiilor utilizatorilor de iDevices, acum guvernele din Italia si Franta urmeaza exemplul. 2 agentii guvernamentale din cele 2 state au decis astazi sa chestioneze compania Apple in legatura cu aceasta functie de salvare a datelor. Guvernele celor 2 tari sunt interesate sa afle cum functioneaza mai exact acest serviciu, cine are acces la aceste informatii si daca Apple a distribuit informatiile din acel fisier cu alte companii.

The secretary general of CNIL, Yann Padova, explains that the severity of the situation hinges on whether or not Apple shared location histories with other parties. “In the first case, it is a matter of simply not obtaining the consent of the consumer for the data to be collected,” he comments. “In the second case, if the information is marketed without the knowledge of the consumer, it is much more serious.”

Pentru Apple incepe sa se ingroase gluma avand in vedere ca in momentul de fata aceasta problema este in atentia tuturor si mai rau agentii guvernamentale incep sa chestioneze compania. Revin la ideea relatata astazi si imi mention opinia ca Apple ar putea lansa iOS 4.3.3 sau iOS 4.4 pentru a rezolva aceasta problema.

 • phil

  In situatia in care vine ios update …parca vad ca ramanem si fara jailbreak…pana cine stie cand.

 • axelm

  ..oare versiunile vechi de ios au avut pb asta?…daca nu, nu ar fi corect sa ne lase sa ne alegem systemul de operare?…parerea mea 4.2.1 este net peste 4.3 ca si consum de baterie..lejeritate de functionare

 • Intr-adevar, se pare ca e o problema mare pentru Apple acel log. Parerea mea este ca nu au uitat de el si ca a fost o greseala. Nu cred ca e vorba nici legat de motive de marketing. Dupa cum stim si vedem din ce in ce mai des in ultima vreme, Apple tot incearca sub orice forma sa detina controlul a tot ce inseamna produs inventat de ei. Nu spun ca nu e normal si ca nu sunt de acord cu asta, dar prea exagereaza.
  Daca o tin tot asa si isi fac inamici peste tot, vor avea foarte mult de suferit. Degeaba e o companie gigant, are toate sansele sa fie nu distrusa, dar afectata foarte mult si asta se va vedea clar in vanzari.

  Ramane de vazut ce va iesi, eu sper sa-si ia o “palma” usoara, sa realizeze nenea Jobs ce i se poate intampla si sa o lase mai moale cu controlul asta ca nu-i face bine la corazon :).

 • Andrei

  Daca se dovedeste ca Apple se folosea intentionat de acel log va avea foarte mari probleme in U.E

 • M.
 • Xchris

  Mda..,stie cineva cat tine bateria pe iphone cu modulul gps activat?si SRI(sau cum s-or numi) ne asculta concorbirile la fiecare pas,ca ni se pare noua ca se aude cu ecou sau cu un “bip” inainte…sau ca marmota invelea ciocolata…in fine,fiecare cu ce-l doare…

 • Pingback: Locationgate - drumul spre iOS 4.3.3/4.4()