Apple nu culege datele privind locatiile utilizatorilor

Daca ati citit iDevice.ro zilele acestea atunci cu siguranta stiti despre problema cu stocarea informatiilor privind locatiile pe care utilizatorii le viziteaza cu un iDevice. In iOS exista un fisier care salveaza toate datele privind locatiile prin care am calatorit noi si se pare ca acest fisier exista in iDevice-uri inca dinainte de iOS 4. Mai mult decat atat, Apple vorbeste despre fisierul in care sunt salvate locatiile chiar si in regulamentul pentru folosirea iOS,  regulament pe care noi il acceptam tacit atunci cand folosim un iDevice. Acest fisier nu a fost secret vreodata, dezvoltatorii stiau de el si aparent a mai fost adusa o data aceasta problema in discutie.

Bun, acum problema este alta, au Apple sau operatorii de telefonie mobila acces la acest fisier? Conform lui Alex Levinson de la Katana Forensics, Apple nu verifica acest fisier pentru ca el nu ajunge pe serverele companiei sau ale operatorilor de telefonie mobila. In acest fisier scriu informatii aplicatiile din iDevices insa el nu ajunge nicaieri, conform lui Levinson. Mai mult decat atat, in California este ilegala culegerea acestui gen de date iar Apple ar putea risca sa fie chemata in judecata de milioane de oameni daca se descopera ca face acest lucru.

Apple is not harvesting this data from your device. This is data on the device that you as the customer purchased and unless they can show concrete evidence supporting this claim – network traffic analysis of connections to Apple servers – I rebut this claim in full. Through my research in this field and all traffic analysis I have performed, not once have I seen this data traverse a network.

Nu cred ca s-a pus problema vreodata ca Apple sau operatorii de telefonie mobila sa aiba acces la aceste date ci defapt problema e ca fisierul culege datele, el ajunge in calculator de unde poate fi luat si accesat de oricine. Pentru Apple problema devine serioasa dupa ce un senator american a trimis o scrisoare lui Steve Jobs in care il intreba despre problema salvarii datelor privind locatiile vizitate. In final, problema este mai grava pentru cei care tin intr-adevar la intimitatea lor.