Prima Pagina aplicatii Video: iOS salveaza in secret datele privind locatia utilizatorilor

Video: iOS salveaza in secret datele privind locatia utilizatorilor

15

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GynEFV4hsA0[/youtube]

Dupa problema cu inregistrarea pozelor fara ca utilizatorii sa stie, iata ca acum Apple se vede acuzata de o noua problema. Aparent iOS 4 logheaza toate datele GPS privind locatiile prin care utilizatorii circula in fiecare zi. Toate aceste date sunt salvate intr-un fisier din iPhone care este sincronizat cu iTunes in calculatorul nostru si care poate fi citit de oricine foarte simplu si usor. Practic daca ai GPS-ul pornit, iPhone-ul tau va stoca informatii despre toate locurile pe care tu le-ai vizitat in ultima perioada si din pacate aceste informatii pot fi accesate de orice persoana rau intentionata care are acces la calculatorul vostru.

The file contains the latitude and longitude of the phone’s recorded coordinates along with a timestamp, meaning that anyone who stole the phone or the computer could discover details about the owner’s movements using a simple program.

Toate informatiile au fost oferite de ziarul britanic The Guardian care citeaza descoperirile unor oameni de stiinta care au analizat modul in care functioneaza serviciul GPS din iOS. Pentru oamenii obisnuiti nu stiu cat de grava e problema aceasta, insa pentru oameni importanti care nu doresc sa isi publice locatia exista o problema din acest punct de vedere. Teoretic nimeni nu ar putea accesa informatiile despre locatie decat daca obtin acces la fisierele de sistem ale calculatorului vostru.

Daca nu folositi GPS-ul atunci nu aveti de ce sa va temeti insa daca il folositi in mod constant atunci puteti fi siguri ca terminalul va monitorizeaza miscarea tot timpul, chiar daca voi nu doriti acest lucru. In poza de mai jos avem o mica demonstratie a modului in care sunt salvate datele unui singur terminal iPhone.