Prima Pagina aplicatii Video: iOS salveaza in secret datele privind locatia utilizatorilor

Video: iOS salveaza in secret datele privind locatia utilizatorilor

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GynEFV4hsA0[/youtube]

Dupa problema cu inregistrarea pozelor fara ca utilizatorii sa stie, iata ca acum Apple se vede acuzata de o noua problema. Aparent iOS 4 logheaza toate datele GPS privind locatiile prin care utilizatorii circula in fiecare zi. Toate aceste date sunt salvate intr-un fisier din iPhone care este sincronizat cu iTunes in calculatorul nostru si care poate fi citit de oricine foarte simplu si usor. Practic daca ai GPS-ul pornit, iPhone-ul tau va stoca informatii despre toate locurile pe care tu le-ai vizitat in ultima perioada si din pacate aceste informatii pot fi accesate de orice persoana rau intentionata care are acces la calculatorul vostru.

The file contains the latitude and longitude of the phone’s recorded coordinates along with a timestamp, meaning that anyone who stole the phone or the computer could discover details about the owner’s movements using a simple program.

Toate informatiile au fost oferite de ziarul britanic The Guardian care citeaza descoperirile unor oameni de stiinta care au analizat modul in care functioneaza serviciul GPS din iOS. Pentru oamenii obisnuiti nu stiu cat de grava e problema aceasta, insa pentru oameni importanti care nu doresc sa isi publice locatia exista o problema din acest punct de vedere. Teoretic nimeni nu ar putea accesa informatiile despre locatie decat daca obtin acces la fisierele de sistem ale calculatorului vostru.

Daca nu folositi GPS-ul atunci nu aveti de ce sa va temeti insa daca il folositi in mod constant atunci puteti fi siguri ca terminalul va monitorizeaza miscarea tot timpul, chiar daca voi nu doriti acest lucru. In poza de mai jos avem o mica demonstratie a modului in care sunt salvate datele unui singur terminal iPhone.

 • Share it please!

 • Marean Careste

  Astea sunt pentru securitatea nationala, nu vad ce e rau in asta, suntem monitorizati cu sau fara voia noastra, trebuie sa acceptam.

 • andreybej

  Mi se pare ca poti scapa de chestia asta cu salvarea datelor privind locatia daca intri in fisiere la Launch Daemons si stergi numai stiu ce fisier de pe-acolo. nu?

 • Gabi

  ptr securitatea nationala … aha … si marmota invelea ciocolata
  apple ar putea prelua aceste date si vom primi reclame in functie de locurile pe care le frecventam … asta e parerea mea

 • @Marean Careste o intrebare asa rapida , ce treaba are apple cu securitatea nationala ? pot sa o aiba cel mult reteaua de telefonie “cred”, voi nu va cunoasteti drepturile ca persoana , cum a zis @Gabi cu preluarea datelor , dar ca utilizator nu mi se pare corect ca fara voia mea apple sa stie mereu locatia si etc. Nu cred ca au nici un drept. Parerea mea!

 • Luci

  din ce am citit eu, acel fisier este folosit de serviciul Find My Iphone. Chiar am observat ca daca nu te poate localiza imediat, iti da o pozitie cu 3 min sau mai mult in urma. Dar daca gps-ul ar fi pornit nonstop, s-ar consuma bateria in cateva ore fara sa facem noi mare lucru cu iPhobe-ul

 • Vali

  Eu cred ca si daca oprim gps-ul tot se poate activa fara ca noi sa stim , deci putem sa fim urmariti si daca noi il oprim

 • ysofix

  Da … Si io sunt urmarit. Si parca aud si voci… 😀

 • Sebi

  Ce bine ca am baseband 06.15.00 :))

 • Pingback: Video: Cum logheaza iOS datele GPS si cum le puteti accesa()

 • Andrei

  Oamenii Importanti care nu vor sa stie lumea pe unde umbla nu folosesc iPhone

 • Pingback: Untrackerd blocheaza logarea automata a locatiilor din iOS()

 • Pingback: iOS 4.3.3 in viitorul apropiat? Logarea locatiilor din iOS este doar un bug()

 • Pingback: Apple nu culege datele privind locatiile utilizatorilor()

 • Pingback: Locationgate - drumul spre iOS 4.3.3/4.4()