Prima Pagina internet Orange ofera Internet Tethering/Personal HotSpot gratuit clientilor sai. Ce inseamna asta?

Orange ofera Internet Tethering/Personal HotSpot gratuit clientilor sai. Ce inseamna asta?

Ieri iDevice.ro a fost primul site/blog din Romania care a anuntat oferirea gratuita a optiunii internet tethering/Personal HotSpot(chiar si inainte ca anuntul sa fie publicat pe site-ul Orange) pentru abonatii Orange. Am vazut deasemenea ca printre voi existau unele persoane care nu au inteles “cu ce se manca” aceste 2 optiuni asa ca voi clarifica putin lucrurile astazi. Internet tethering este o optiune de la Apple care ne permite sa partajam internetul de pe iPhone-ul nostru cu un calculator. Conectand un iPhone la un calculator/laptop si activand internet tethering prin USB vom putea accesa internetul de pe calculator/laptop folosind conexiunea de date a acelui iPhone.

Personal HotSpot este o functie noua implementata in iOS 4.3 de catre Apple care ne permite sa ne transformam iPhone-ul intr-un Wi-Fi HotSpot prin care sa partajam conexiunea de internet a terminlului. Facand un Wi-Fi HotSpot vom putea conecta orice calculator/laptop(cu placa de retea wireless incorporata), orice iDevice sau orice telefon/smartphone care are functia Wi-Fi. De indata ce ne conectam la Wi-Fi HotSpot-ul facut de iPhone vom putea naviga pe internet folosind conexiunea de internet a iPhone-ului nostru.

Ceea ce ne ofera Orange incepand de ieri nu are legatura cu traficul de date inclus in abonament, un reprezinta posibilitatea de a naviga pe internet fara limite de trafic/etc. Traficul de date efectuat se tarifeaza la fel cu traficul realizat pe telefon iar daca abonamentul are trafic de date inclus, acesta este valabil si csnd navighezi de pe calculator.

Pentru activarea optiunii sunati la Orange la numarul 408, format si formati 1, 4, 0 pentru a fi transferati la un operator. Pana la iOS 4.3 serviciul se numeste Internet Tethering, dupa iOS 4.3 serviciul din telefon se numeste Personal HotSpot.

 • Share it please!

 • szylwe

  mersi zaone akm am inteles si io la
  ce imi va folosi… imi voi activa si eu ca oricum am mult yrafik pe tel macar o sa il si consum… :)) ff tare ms..

 • Cu placere.

 • Coincidenta sau nu, mie mi s-a demagnetizat cartela SIM la vreo 2 ore dupa ce am activat optiunea. Asadar acum ma indrept spre cel mai apropiat Orange Shop sa mi-o schimb. Oricum foarte prompt, functioneaza ok.

 • jonny

  spus in alte cuvinte: se activeaza din centrala APN-ul modem ; oricum ceea ce practicau ei era o taxa abuziva… platesc abonamentul de date, iar ca sa am acces la ce am platit mai trebuia sa platesc o taxa…

 • Mankid40

  Daca nu are suport pentru PrePay nu ma n’calzeste prea tare.
  Dar merci pentru stirile care ne-le oferi zilnic pe site-ul tau.
  🙂

 • Cu placere, mie ieri initial mi s-a spus ca merge si pe prepay pentru ca dupa aceea sa mi se spuna ca nu merge..

 • jonny

  cel mai corect ar fi sa dea un carrier update in care sa fie schimbat APN-ul modem cu APN-ul net;
  astfel nu ar mai trebui sa activeze inca un APN la profilul utilizatorului, ar economisi timp, resurse si ar merge si pentru prepay…dar NU VOR!

 • Claudiu Adrian

  Care e diferenta intre Personal Hotspot si PDANet? Imi poate explica cineva care e folosit ambele variante?

 • Mk

  Claudiu adrian – nici o diferenta eu folosesc pdanet , problema se pune cand orange romania va incgide serviciu – prin impunerea unei taxe cum era pana acum de 4euro , la iphone4 la ios 412 eu nu am wi-fi doar bluetooth sau usb, asa ca pdanet ramane mai bun

 • dragos

  stii cumva daca personal hotspot merge si pe vodafone?

 • Merge, dar trebuie jailbreak si MyWi sau TetherMe pentru a il activa. Vodafone nu ofera optiunea clientilor sai.

 • ysofix

  Acum m-am lamurit si io.
  Avem internet thetering dar nu si hotspot.
  Inca sunt la 4.2.1. Deci acum imi ezzplic.
  Merci de lamuriri.
  Nici macar nu te-am intrebat si mi-ai raspuns.
  Mi-ai citit gandurile 😀

 • AndreiB

  Pe PrePay nu merge

 • am vazut pe site la orange ca se activeaza gratuit dar costa 4 euro pe luna ?
  eu am activat atunci , in prima zi ; era valabila chestia asta si atunci ?
  astept raspuns plz ca sa stiu daca il scot sau nu 😕

  http://www.orange.ro/iphone/optiune-modem-ro.html

 • E gratuita asa cum am spus atunci.

 • Robert

  Buna. Am un abonament Pantera 12 cu MySmartphone, si am gasit pe cydia acest program numit PDANet, am incercat-o si merge, pot sa fac internet tethering pe wifi dar ma intrebam daca voi fi taxat, cu optiunea de tethering de la orange?
  Asa am gasit siteul asta, si acum nu sunt sigur, daca pot sa folosesc linistit programul, sau ar trebui sa ma duc la Orange sa vad daca chiar se activeaza serviciul gratuit, si sal activez?

 • Suni la 408 si ceri activarea gratuita a internet tethering-ului.