Orange ofera Internet Tethering/Personal HotSpot gratuit clientilor sai. Ce inseamna asta?

Ieri iDevice.ro a fost primul site/blog din Romania care a anuntat oferirea gratuita a optiunii internet tethering/Personal HotSpot(chiar si inainte ca anuntul sa fie publicat pe site-ul Orange) pentru abonatii Orange. Am vazut deasemenea ca printre voi existau unele persoane care nu au inteles “cu ce se manca” aceste 2 optiuni asa ca voi clarifica putin lucrurile astazi. Internet tethering este o optiune de la Apple care ne permite sa partajam internetul de pe iPhone-ul nostru cu un calculator. Conectand un iPhone la un calculator/laptop si activand internet tethering prin USB vom putea accesa internetul de pe calculator/laptop folosind conexiunea de date a acelui iPhone.

Personal HotSpot este o functie noua implementata in iOS 4.3 de catre Apple care ne permite sa ne transformam iPhone-ul intr-un Wi-Fi HotSpot prin care sa partajam conexiunea de internet a terminlului. Facand un Wi-Fi HotSpot vom putea conecta orice calculator/laptop(cu placa de retea wireless incorporata), orice iDevice sau orice telefon/smartphone care are functia Wi-Fi. De indata ce ne conectam la Wi-Fi HotSpot-ul facut de iPhone vom putea naviga pe internet folosind conexiunea de internet a iPhone-ului nostru.

Ceea ce ne ofera Orange incepand de ieri nu are legatura cu traficul de date inclus in abonament, un reprezinta posibilitatea de a naviga pe internet fara limite de trafic/etc. Traficul de date efectuat se tarifeaza la fel cu traficul realizat pe telefon iar daca abonamentul are trafic de date inclus, acesta este valabil si csnd navighezi de pe calculator.

Pentru activarea optiunii sunati la Orange la numarul 408, format si formati 1, 4, 0 pentru a fi transferati la un operator. Pana la iOS 4.3 serviciul se numeste Internet Tethering, dupa iOS 4.3 serviciul din telefon se numeste Personal HotSpot.