Apple incearca sa breveteze sistemul de logare a locatiilor

Cei de la Gizmodo au descoperit un brevet de inventie introdus luna trecuta de un inginer al Apple la oficiul de inventii si marci din SUA unde se descrie intreaga metoda de logare a datelor posesorilor de iDevices. Brevetul de inventie a fost introdus sub numele Location histories for location aware devices si in el sunt descrise toate metodele prin care Apple logheaza datele utilizatorilor in fisierul consolidated.db. In brevetul de inventie sunt prezentate metode de salvare a datelor utilizatorilor in iOS dar si de corelare a locatiilor cu alte evenimente: inregistrarea unui clip video ori a unei poze, efectuarea unui apel telefonic, efectuarea unei tranzactii bancare, etc. Practic aplicatii pentru iDevices pot folosi aceasta baza de date pentru a insera informatii de geolocatie in pozele noastre ori in alte actiuni intreprinse de noi folosind un iDevice.

Ca se logheaza datele in telefon e una, sa spunem ca nu deranjeaza pe nimeni, insa Apple explica si o modalitate prin care aceste date pot fi transmise prin wireless catre anumite servere. Toate aceste date sunt salvare folosind informatii de la turnurile de telefonie mobila si de la punctele de acces Wi-Fi iar fisierul consolidated.db nu are limita de intrari, adica poate stoca informatii pentru o perioada nelimitata de timp. In brevet este descrisa o metoda de partajare a acestor informatii catre o baza de date externa sau catre alte dispozitive ori aplicatii, totul folosind servere externe, ori ale companiei ori ale altor companii.

Apple descrie in brevet si o aplicatie numita Location History in care pot fi vazute toate datele privind locatiile vizitate de utilizatori. Apple pare sa fi facut o planificare destul de amanuntita a acestui sistem de logare a locatiilor insa nimeni nu stie exact pentru ce e folosit. Steve Jobs a declarat deja ca Apple nu “urmareste” pe nimeni insa Apple a fost oricum data in judecata in Florida din cauza acestei probleme. Acum ca brevetul de inventie prezentat de Gizmodo este public, Apple va avea de dat foarte multe raspunsuri in legatura cu sistemul sau.

Apple