Prima Pagina Android Steve Jobs respinge acuzatiile privind logarea datelor posesorilor de iOS

Steve Jobs respinge acuzatiile privind logarea datelor posesorilor de iOS

In plin sacandal privind logarea datelor referitoare la locatiile vizitate de posesori de iDevices, o persoana i-a trimis lui Steve Jobs un email in care il intreba de ce iOS salveaza aceste date si Android nu. Desi este in concediu medical, Steve Jobs a raspuns la email spunand ca iOS-ul nu salveaza absolut deloc datele utilizatorilor insa Android o face. Afirmatia lui Steve e mai mult decat uimitoare(daca se dovedeste a fi adevarata) avand in vedere ca e probat faptul ca iOS-ul logheaza datele de navigare iar daca aveti un calculator cu Windows instalat va puteti convinge singuri, eu m-am convins deja.

Intrebare:Steve,

Could you please explain the necessity of the passive location-tracking tool embedded in my iPhone? It’s kind of unnerving knowing that my exact location is being recorded at all times. Maybe you could shed some light on this for me before I switch to a Droid. They don’t track me.

Raspuns: Oh yes they do. We don’t track anyone. The info circulating around is false.

Sent from my iPhone

Chiar astazi Wall Street Journal a publicat un reportaj in care demonstra faptul ca iOS-ul logheaza datele utilizatorilor chiar si cand GPS-ul este inchis deci am trecut de mult de partea cu demonstratul. Acum Apple trebuie sa raspunda in fata unor agentii guvernamentale ale unor state unde comercializeaza iPhone din pricina acestui sistem. Daca Steve Jobs a raspuns intr-adevar acelei intrebari atunci e destul de clar ca Apple nu va recunoaste oficial vreodata ca logheaza datele utilizatorilor insa probabil va rezolva “pe ascuns” problema.

 • darknwo

  Si uite asa am aflat ca cel de la Genius Bar (Apple Store) a mintit, cand l-am intrebat daca telefonul e unul reparat (refurbished) a zis ca nu, si uite ca vad locatii pe harta pe unde eu nu am fost.

 • KFF

  Eu l-am luat nou sigilat si imi arata locatii unde nu am fost niciodata . Deci totul e relativ.

 • io

  Daca locatiile sunt salvate doar local … si nu sunt trimise catre Apple, atunci Steve Jobs are dreptate … practic ei NU primesc aceste date, deci nu au cum sa faca tracking.

 • pe mine unu nu ma deranjeaza … deci concluzia: daca faci lucruri necurate, e mai bine sa nu iti iei iPhone :))

 • seaman

  Ca sa fie toata lumea lamurita – orice sistem de operare Android te intreaba dupa instalare, daca esti de acord ca Google sa colecteze anonim date privind locatia sau altele.
  E o simpla problema de optiune.

 • Vali

  Eu sunt curios ce nu am aflat inca

 • Pingback: Apple data n judecata intr-o instanta federala din cauza logarii locatiilor utilizatorilor()

 • Tigris Regalis

  Steve Jobs are dreptate, Apple nu urmărește (“track”) pe nimeni, telefonul doar loghează datele și acestea nu pleacă din posesia utilizatorului. Toată retorica acestui articol este inutilă, deoarece problema ar fi urmărirea utilizatorilor de către altcineva (adică așa cum procedează Google), iar nu simpla logare, care n-ar fi nicio problemă – decât pentru @zaone 😉

 • Sam

  Zilele trecute am văzut o poza cu casa mea pe Google maps , in pofida faptului ca am un gard de 2 m! Dacă ești atent poți sa vezi si decoratiunile din geam! Asta nu mi se pare normal! Mai ales ca nu-mi amintesc sa fi dat consimtamantul cuiva pt. a-mi fotografia casa! Faptul ca se face atat de mult tam-tam pt. ca un i-phone memoreaza locurile in care ai fost mi se pare un banc sec!

 • Sure, datele alea logate pot fi accesate de Apple oricand, si stiu ca esti constient de treaba asta. Pentru noi nu e bai ca nu suntem importanti insa pentru VIP-uri e cam problematica treaba. Acum tu o dai cum vrei, iOS-ul logheaza datele, Apple le poate accesa oricand prin wireless. Compania nu va recunoaste vreodata asta insa sigur exista in iOS un failsafe care permite accesul companiei la sistem, a se vedea killswitch-ul.

 • Pingback: Apple incearca sa breveteze sistemul de logare a locatiilor()