iCloud – noul serviciu de streaming al Apple?

iPad, iPhone, iPod Touch, MobileMe? Nu suna prea bine nu? Adica 3 iDevice-uri si un serviciu online al carui nume nu incepe cu i parca nu se aliniaza cu standardele Apple. Pentru a corecta aceasta greseala Apple a cumparat domeniul iCloud.com pentru 4.5 milioane de dolari si il va folosi cel mai probabil pentru viitorul serviciu de streaming. Lasand gluma la o parte, compania a achizitionat domeniul de la o compania care ofera servicii de streaming online si care si-a schimbat recent numele din iCloud in CloudMe.

My source, who is familiar with the company, says that Xcerion has sold the domain to Apple for about $4.5 million. Xcerion hasn’t responded to my queries as yet. At the time of writing, the Whois database showed Xcerion as the owner of iCloud.

Se pare ca Apple ar putea renunta la MobileMe transformand serviciul in iCloud sau poate il va mentine in functiune in paralel cu noul iCloud. Deocamdata planurile companiei sunt neclare insa cel mai probabil vom asista la lansarea iCloud pe 6 iunie la WWDC cand Apple va prezenta iOS 5 pentru prima oara. iCloud intra in ton cu iOS-ul companiei dar si cu iDevice-urile iar pentru clienti am vorbi despre un serviciu branduit in stilul companiei Apple. Ne asteptam la un serviciu care initial va fi gratuit iar pe parcurs va fi disponibil numai contra unei sume anuale insa nu ar fi exclus ca Apple sa il ofere complet gratuit ca o functie a iOS.

7 COMENTARII

  1. “Deocamdata planurile companiei sunt neclare…” Sincer, ma indoiesc ca planurile companiei sunt neclare! Ca TU nu stii planuril companiei, e altceva. Dar asta nu le planurile lor neclare. Atentie la formulare

  2. NU! Inseamna doar ca sunt tinute secrete! Mai e si logica la mijloc. Sau poate ai vrut sa spui “Planurile companiei IMI sunt neclare….”

  3. Sunt neclare pentru toti din moment ce partial stim ce vrea sa faca Apple, ma rog, eu ma opresc aici ca din cateva vad chestia asta se poate intinde mult si bine.