AirLocation aduce functia GPS pentru iPod Touch si iPad Wi-Fi

In cazul in care nu stiati deja, iPod Touch-urile si tabletele iPad Wi-Fi only nu au modul GPS integrat. Acest dispozitive nu au un modul GPS fizic insa au aplicatia Maps, au location services dar localizarea se face pe baza informatiilor obtinute in baza locatiei HotSpot-ului la care va conectati. Incepand cu iOS 4.3 si Personal HotSpot a fost prezentata ideea ca o tableta iPad Wi-Fi conectata la un iPhone cu Personal HotSpot activat ar prelua de la acesta informatii exacte privind locatia, informatiile venind de la GPS-ul integrat al dispozitivului.

Din pacate pentru unii combinatia Personal HotSpot si Maps de pe iPad Wi-Fi nu a fost una prea fericita, in anumite cazuri tableta ramanand in urma cu localizarea pe harta. Pentru aceasta problema exista o rezolvare sub forma aplicatiei AirLocation care preia informatiile privind locatia cu o mult mai mare acuratete. Instalati aplicatia pe iPhone si iPad, porniti Personal HotSpot pe iPhone, conectati tableta la el si porniti aplicatia pe ambele dispozitive. Acum veti avea parte de o localizare corecta pe ambele dispozitive aplicatia preluand informatiile GPS direct de la terminalul iPhone.

Desigur ca vorbim despre o metoda nu prea fericita de a folosi serviciile de localizare a iDevice-urilor insa decat nimic e bun si atat, zic eu. Aplicatia este disponibila in AppStore pentru 0.79€ insa este universala deci o puteti achizitiona o data si o puteti instala atat pe iPhone cat si pe iPad.

Pretul initial:
Numele:
AirLocation

0.79





Developer: Kai Aras
Universala
Categoria: Navigation


Descriere: GPS for your WIFI iPad!

Here’s how it works:
1. Turn on the Personal Hotspot on your iPhone
2. Connect your iPad to the Personal Hotspot
3. Start AirLocation on your iPhone and iPad
4. AirLocation on your…


Dimensiunea aplicatiei este: 10.7 Mb