Prima Pagina Android Nokia va revolutiona lumea tablet PC-urilor?

Nokia va revolutiona lumea tablet PC-urilor?

Avand in vedere ca pe piata smartphone-urilor Nokia nu mai are nici o sansa de a da lovitura, compania cauta acum sa se faca de ras si pe piata tabletelor. CEO-ul companiei Stephen Elop a dat un interviu pentru o televiziune finlandeza in care a declarat ca Nokia se pregateste sa revolutioneze lumea tabletelor cu un produs nou care va iesi in evidenta in fata celor 200 de tablete disponibile pe piata. Nokia ar trebui sa ia un singur reper care trebuie intrecut : iPad 2 care in momentul de fata acapareaza aproximativ 74% din piata tabletelor.

There are now over 200 different tablets on the marketplace, only one of them is doing really well. And, my challenge to the team is I don’t wanna be the 201st tablet on the market that you can’t tell from all of the others. We have to take a uniquely Nokia prospective and so the teams are working very hard on something that would be differentiating relative to everything else that’s going on in the market.

Q. So you’re not in a hurry?

We’re always in a hurry to do the right things, but we’re mostly in a hurry to do the right thing.

Dupa cum stiti deja Nokia a incheiat un parteneriat cu Microsoft pentru fabricarea unor smartphone-uri Nokia ce vor rula Windows Phone 7 insa oare noua tableta va avea acelasi sistem de operare? Stephen Elop spune ca echipele de ingineri ale celor de la Nokia testeaza tablete cu : Windows Phone 7, Meego, Android si Windows Next(versiunea pentru tablete a Windows Phone 7) si o decizie privitoare la sistemul de operare folosit in viitoarea tableta va fi luata in viitorul apropiat. Din pacate Nokia o duce din ce in ce mai rau, a anuntat concedierea a 7000 de angajati acum cateva zile insa Stephen Elop a inceput un indelung proces de restructurare si relansare a companiei  si eu sper sa aiba succes.

 • KFF

  Va revolutiona . In 2116 . Nokia se scufunda si ei au chef de revolutii in loc sa produca , colace de salvare cu Symbian .

 • Poison

  cazan

 • Firin

  @ poison: – Ce cazan ma ? :))

 • Datorita unor principii de tipul ‘cost reduction’ and ‘cost saving’ promovat de catre managementu anterior intr-un mod dus la extrem, Nokia se afla cum in aceasta situatie. TOTUL s-a bazat pe reducerea costurilor si pe cantitate… din pacate nu si pe calitate.
  Primele semne de ‘revenire’ ale acestei companii vor aparea cel mai probabil incepand cu mai – iunie 2012.
  @Zaoane: poti sa ma citezi, la anu’ 🙂

 • mih_i

  Ce inovatii a mai facut nokia in ultimii 3 ani? Nimik. Au incercat diverse sisteme de operare insa fara succes. Ar trebui sa se reinventeze pentru a-si pastra cota de piata.

 • Vasi

  Dar au ales foarte rău să încerce să se salveze sau revolutioneze cu tabletele…..ei cred că o să stea lumea și la magazinele lor la coadă ca la Apple? :))
  Poate ar fi fost mai bine să mai producă niște 5110 sau 3310….unii le-ar mai cumpăra…sunt nostalgici după o baterie de 5-6 zile în funcțiune…. 😉
  Chiar, eu zic că va fi un punct forte pentru compania care va reuși să facă o baterie la smartphone care să uiți s-o mai încarci….se încarcă singură cu cât mai mult îl folosești! 😀

 • Dupa cum evolueaza lucrurile, cred ca tableta ii poate aduce macar pe linia de plutire. Daca vor veni cu un design smplu si unic in acelasi timp, porturi usb si pentru card, un display nou si un OS care sa se miste impecabil, fara sa fie vulnerabil, cred ca vor reusi. Dar asta e foarte greu, ba chiar imposibil, sa spunem ca in mare va reusi pentru ca nu le e greu, dar la partea de OS nu cred ca mai are rost sa comentam. Sa nu mai spun de aplicatii, aici le va lua foarte mult timp sa faca ceva bun. Si timp nu mai au mult.

  Pur si simplu e imposibil sa revolutioneze lumea tablet-urilor in urmatorii 2 ani. Sa zicem ca ne vor surprinde si vor face asta, nu am nimic cu ei, dar trebuie sa tina cont si de celelalte companii, in special de Apple care scoate o tableta in fiecare an. Si cum asta sigur se va intampla, vor mai amana un an pentru modificari majore, va aparea alt IPad sau alta tableta la fel de buna si tot asa. Sau scot tableta respectiva si vor da gres. E la mintea cocosului, daca Apple continua asa si ceilalti tin cat de cat pasul, nu mai e timp si loc de o companie sa revolutioneze aceasta lume a tablet-urilor.