Prima Pagina Apple Apple pe locul 4 in topul vanzatorilor de telefoane mobile

Apple pe locul 4 in topul vanzatorilor de telefoane mobile

Multumita celor peste 18 milioane de terminale iPhone vandute in Q2 2011, Apple a reusit sa urce pe locul 4 in topul producatorilor de telefoane mobile. Apple se afla in spatele companiilor Nokia, Samsung si LG care au vandut mult mai multe telefoane mobile insa au inregistrat profit mult mai mic. Acum 3 luni de zile Apple pierduse locul 4 in fata celor de la ZTE insa iata ca acum si-a recastigat pozitia multumita in principal versiunii CDMA care a sporit vanzarile in lunile februarie/martie. Pentru prima oara in istorie Apple are o cota de piata de 5% si asta in conditiile in care vinde telefoane de doar 4 ani de zile. Cresterea fata de aceeasi perioada a anului trecut este de 115% si nu se va opri aici.

Apple maintained its number 4 spot on IDC’s Top 5 list thanks to a record quarter for unit shipments. The company posted the highest growth rate of the worldwide leaders. Apple’s results were buoyed by strong sales on Verizon Wireless and additional carrier deals; the company is now on 186 carriers operating in 90 countries. The iPhone once again sold particularly well in developed economic regions of the world, such as North America and Western Europe.

Apple incet incet va depasi LG in ceea ce priveste vanzarile de telefoane mobile avand in vedere ca pe cele 2 companii le despart doar 6 milioane de unitati vandute. Apple are o cota de piata foarte mica insa profitul inregistrat de companie insumeaza jumatate din profitul total inregistrat de toti vanzatorii de telefoane mobile. Da, probabil stiati deja ca iPhone-urile genereaza jumatate din profitul global inregistrat de vanzarile de telefoane mobile. Degeaba vinde Nokia peste 400 de milioane de telefoane anual daca profitul anual generat nu depaseste profitul unui sfert fiscal al companiei Apple.

Pe scurt, Apple creste incet dar sigur si castiga cei mai multi bani.

 • Tim

  Eu nu cred ca este chiar degeaba faptul ca Nokia vinde 400 de milioane de terminale anual. Pur si simplu exploateaza un alt segment de piata unde apple este inexistent, adica vinde ZERO terminale. Este adevarat ca profitul conteaza dar cum momentan nu exista nici o lupta nokia-apple (ma indoiesc ca N8 ar putea fi o amenintare pentru iphone) totul se reduce la “a mea e mai mare” si cam atat.

 • Mihai

  Nu stiu de unde are lumea atatia bani. I4 e scump ca porcu’.

 • If u dont have a iphone, well u dont have a iphone… Asta e cea mai tare reclama!! Daca ar avea si suport flash ar fi complet…

 • KFF

  Nokia vinde 108 milioane de telefoane si face 0.44 miliarde profit . iPhone-le se vind in 18.6 milioane exemplare si fac 50% din profitul Apple adica 6:2= 3 miliarde .

  Cum e mai bine : sa vinzi 108 milioane de telefoane cu 0.44 miliarde profit sau sa vinzi doar 18.6 milioane telefoane , dar cu 3 miliarde profit ?

  Nokia face spam cu telefoanele lor , inundand piata dar necastigand nimic , decat cifre la statistici . In buzunar bate vantul .

 • Tim

  Am impresia ca ai citit pe diagonala ce am scris eu. Mai simplu, ca sa prinda ideea si telespectatorii care au deschis televizoarele mai tarziu: nokia si apple NU se intalnesc/concureaza pe nici un segment de piata (N8 comparativ cu iphone este o chestie insignifianta). Deci nici unul nu reprezinta (momentan) o concurenta (pericol) pentru celalalt. Get it now?

 • claudiu91

  eu consider ca apple e cel mai mare rival al companiei nokia… de cand a scos iphone ul nokia a decazut… cheia a fost touch ul de calitate foarte buna… nokia nu se astepta la asta

 • KFF

  Afacerile se fac pe bani . Nokia lucreaza se pare din caritate ca de castigat nu castiga nimic,

 • royce

  Wow…compania cu 4 telefoane e pe locul 4,urmat de companii cu peste 50(poate chiar 100,nu m-am documentat…poate chiar si mai mult) de telefoane…

 • Tim

  “Nokia lucreaza se pare din caritate ca de castigat nu castiga NIMIC”
  “Nokia vinde 108 milioane de telefoane si face 0.44 miliarde PROFIT”
  Ne hotaram si noi? :))