Apple pe locul 4 in topul vanzatorilor de telefoane mobile

Multumita celor peste 18 milioane de terminale iPhone vandute in Q2 2011, Apple a reusit sa urce pe locul 4 in topul producatorilor de telefoane mobile. Apple se afla in spatele companiilor Nokia, Samsung si LG care au vandut mult mai multe telefoane mobile insa au inregistrat profit mult mai mic. Acum 3 luni de zile Apple pierduse locul 4 in fata celor de la ZTE insa iata ca acum si-a recastigat pozitia multumita in principal versiunii CDMA care a sporit vanzarile in lunile februarie/martie. Pentru prima oara in istorie Apple are o cota de piata de 5% si asta in conditiile in care vinde telefoane de doar 4 ani de zile. Cresterea fata de aceeasi perioada a anului trecut este de 115% si nu se va opri aici.

Apple maintained its number 4 spot on IDC’s Top 5 list thanks to a record quarter for unit shipments. The company posted the highest growth rate of the worldwide leaders. Apple’s results were buoyed by strong sales on Verizon Wireless and additional carrier deals; the company is now on 186 carriers operating in 90 countries. The iPhone once again sold particularly well in developed economic regions of the world, such as North America and Western Europe.

Apple incet incet va depasi LG in ceea ce priveste vanzarile de telefoane mobile avand in vedere ca pe cele 2 companii le despart doar 6 milioane de unitati vandute. Apple are o cota de piata foarte mica insa profitul inregistrat de companie insumeaza jumatate din profitul total inregistrat de toti vanzatorii de telefoane mobile. Da, probabil stiati deja ca iPhone-urile genereaza jumatate din profitul global inregistrat de vanzarile de telefoane mobile. Degeaba vinde Nokia peste 400 de milioane de telefoane anual daca profitul anual generat nu depaseste profitul unui sfert fiscal al companiei Apple.

Pe scurt, Apple creste incet dar sigur si castiga cei mai multi bani.