Versiunea alba a iPhone 4 are modificata pozitia lentilei camerei

7

Credeati ca diferentele dintre versiunile alba si neagra a iPhone 4 se rezuma doar la culoare, grosime si locasul pentru senzorul de proximitate? Ei bine iata ca situatia e complet diferita, cel putin daca e sa dam crezare celor spuse de AppleInsider care citeaza un blog din China care a desfacut un terminal iPhone 4 alb si a constatat ca exista o diferenta la lentila camerei din spate. Conform acelui blog din China lentila camerei versiunii albe a iPhone 4 a fost plasata putin mai in interiorul dispozitivului. Diferenta o puteti vedea in imaginea de mai sus unde avem comparate camerele celor 2 dispozitive.

Senzorul a ramas acelasi deci calitatea nu va fi afectata insa lentila a fost mutata si se speculeaza ca motivul ar avea legatura cu anumite probleme legate de scapari de lumina ce apareau cand erau facute poze. Teoria aceasta a fost adusa la cunostinta noastra anul trecut cand au aparut primele zvonuri privind amanarea lansarii terminalului iPhone 4 alb si se pare ca ar fi adevarate. Practic nu ar trebui sa existe nici o diferenta in ceea ce priveste calitatea pozelor.

Intre cele 2 dispozitive exista o diferenta si in ceea ce priveste senzorul de proximitate, alta sursa de zvonuri privind amanarea lansarii. Deocamdata cei care au desfacut terminalul nu au putut spune cu exactitate in ce consta aceasta diferenta insa sustin ca ea exista. Probabil vom afla in zilele urmatoare mai multe informatii de indata ce iFixit si iFixyouri vor apuca sa dezasambleze dispozitivele.