Versiunea alba a iPhone 4 are modificata pozitia lentilei camerei

Credeati ca diferentele dintre versiunile alba si neagra a iPhone 4 se rezuma doar la culoare, grosime si locasul pentru senzorul de proximitate? Ei bine iata ca situatia e complet diferita, cel putin daca e sa dam crezare celor spuse de AppleInsider care citeaza un blog din China care a desfacut un terminal iPhone 4 alb si a constatat ca exista o diferenta la lentila camerei din spate. Conform acelui blog din China lentila camerei versiunii albe a iPhone 4 a fost plasata putin mai in interiorul dispozitivului. Diferenta o puteti vedea in imaginea de mai sus unde avem comparate camerele celor 2 dispozitive.

Senzorul a ramas acelasi deci calitatea nu va fi afectata insa lentila a fost mutata si se speculeaza ca motivul ar avea legatura cu anumite probleme legate de scapari de lumina ce apareau cand erau facute poze. Teoria aceasta a fost adusa la cunostinta noastra anul trecut cand au aparut primele zvonuri privind amanarea lansarii terminalului iPhone 4 alb si se pare ca ar fi adevarate. Practic nu ar trebui sa existe nici o diferenta in ceea ce priveste calitatea pozelor.

Intre cele 2 dispozitive exista o diferenta si in ceea ce priveste senzorul de proximitate, alta sursa de zvonuri privind amanarea lansarii. Deocamdata cei care au desfacut terminalul nu au putut spune cu exactitate in ce consta aceasta diferenta insa sustin ca ea exista. Probabil vom afla in zilele urmatoare mai multe informatii de indata ce iFixit si iFixyouri vor apuca sa dezasambleze dispozitivele.

7 COMENTARII

  1. Daca intr-adevar au facut asta,au facut-o pt a scoate face prim-planurile la distante cat mai mici de obiectiv… Nu-mi vine acum termenul,dar se intelege …
    Si cred ca au mai facut si alte imbunatatiri daca tot au facut-o,”nesemnificative” ochiului nostru 🙂

  2. apropos de camera…
    a observat cineva ca pe iphone 4 cadrul la foto este mult mai larg decat cel la video?!
    stie cineva cum se poate modifica ceva in soft astfel incat sa prinda mai mult la filmare, sa fie mai wide adica…

  3. @Bogdan Ștefan Mitrica, inca de la bun inceput (iunie 2010) s-a observat aceasta, iar in septembrie s-a mai observat ca camera din iPod Touch 4G filmeaza “de mai departe”, deci cam ca si pozele. Nu e ceva normal si contribuie la cresterea noise-ului in timpul filmarii, insa nu cred ca poti modifica ceva prin soft, poate o fi vreun tweak prin Cydia?!

  4. ….cred ca la filmare prinde altfel, din cauza diferentei de rezolutie intre foto si film….la fotografie se foloseste o portiune mai mare din senzor….sau asa cred eu…

  5. ….de asta si sensibilitatea la lumina este mult scazuta in cazul filmarii vs. cea de la fotogafiere….daca s-ar folosi tot senzorul si la filmare, nu ar mai scoate 30 fps (parca atatea sunt), din cauza informatiei care trebuie procesata in timp foarte scurt, desi ar filma mai bine in lumina scazuta si aria de cuprindere a imaginii ar fi marita.