Exclusiv: Orange dubleaza traficul disponibil in abonamentele de internet

Cativa utilizatori mi-au raportat faptul ca numarul de MB disponibil in abonamentul lor s-a dublat astazi, lucru remarcat si de mine pe doua abonamente Orange diferite. Practic am dublul traficului disponibil ieri si deocamdata nu stiu care e cauza acestei generozitati. Nu stiu daca e o greseala a celor de la Orange sau un cadou, cert este ca nu sunt singurul caruia i-a fost dublat traficul fara insa a primi vreo notificare in acest sens de la Orange. Daca e o greseala de la Orange atunci presupun ca exista posibilitatea ca traficul inclus suplimentar sa se taxeze asa ca aveti grija.

Cati dintre voi au sesizat acelasi lucru in propriul abonament? Va rog sa lasati un comentariu si sa spuneti daca ceea ce am relatat eu mai sus vi se aplica sau nu.

UPDATE: Se pare ca foarte multa lume s-a trezit cu trafic dublu in abonament. Nu uitati ca ati aflat in exclusivitate de le iDevice.ro informatia. Nu doar traficul a fost marit ci si numarul de MMS-uri insa schimbarea nu a fost implementata pentru toate abonamentele.

UPDATE 2: Din ultimele informatii furnizate de utilizatori si din ce am reusit eu sa aflu, e vorba despre o eroare a bazei de date a Orange Romania. De maine ar trebui sa revina totul la normal asa ca aveti grija mare sa NU consumati nici un MB din traficul/MMS-urile suplimentare aparute astazi!

Thanks to Tudor si Mihai.

53 COMENTARII

  1. De dublat s-a dublat , insa mie cam de o saptamana imi merge jalniiiic , cu semnal full nu sar de 7-800 kb down, in schimb am 1.3- 1.4 up

  2. Mie mi-au zis ca e o eroare in baza lor de date si din acest motiv apare asa. Sa verific maine dimineata sa vad, ar trebui sa se schimbe. Sunati si voi la Relatii cu Clientii si vedeti ce va spun.

  3. Am remarcat si eu dublarea traficului asa ca le-am dat un telefon. Se pare ca intr-adevar este o eroare de raportare a serviciului Cronos si ca nu avem parte de nici un cadou. Cica lucrurile ar trebui sa revina la normal maine.

  4. Si eu m-am trezit azi cu 2GB disponibili in loc de 1GB, am sunat la ei la call center si au spus ca e vorba de o eroare si isi cer scuze pentru inconvenientele create ( :)) lol ) si ca lucreaza la remedierea problemei….tough luck :-< chiar mi-as fi dorit sa fi fost adevarat, chiar daca 1 GB e suficient pentru traficul pe telefon, daca mai folosesti si personal hotspot pentru laptop sau ipad se simte nevoia unei limite mai mari pt traficul de date…

  5. La mine a trecut de dublu, din ab am 500mb + optiune mai veche de 350 deci 850 total si a sarit la 1700, wow! Sper doar ca luminatii de la orage sa stie ca este 1 mai nu 1 aprilie.

  6. Am sunat eu de dimineata si mi-au zis ca e eroare, stati linistiti. Sigur se revine la normal maine. Eu am abonament business dar nu conteaza 😛 O fi orange-ul OK, dar nici chiar atat de OK :))

  7. S-a dublat si la mine, dar cred ca ar trebui sa ne faca si noua un cadou daca tot au dat la liber optiunea personal hotspot…cei care o aveam inclusa in abonament cu ce ne alegem???…cu trafic de date dublu?!…

  8. si mie mi sa dublat valoarea traficului, DAR…
    cred ca asta s-a intamplat numai la abonamente pentru ca o prietena si-a activat optiunea my smartfone pe cartela prepay acum 3 zile si din 500 mb nu a reusit sa consume decat 14 mb conform traficului din telefon si i-au disparut cei 500 mb si i-a mancat si creditul de pe cartela.
    A fost la orange si nu a fost bagata in seama si i s-a spus sa sune la serv cu clientii pt ca in magazin nu o pot ajuta. A sunat si dupa ce i-au spus foarte siguri pe ei ca a consumat tot traficul i-a rugat sa faca un raport amanuntit la cum s-au consumat toti mb si tot creditul de pe cartela.
    in fine a fost sunata si i s-a spus ca e o eroare in sistem si isi cer scuze si ca o vor rezolva cat mai repede.
    Asa ca fiti atenti la trafic.

  9. Pura curiozitate, cum sa fie o eroare DOAR de azi, cand eu am traficul dublat de aproximativ o saptamana? Si in saptamana asta, mi-a mai si scazut din traficul “nou”.. 🙂

  10. Eu am optiunea net news, mi-am mai activat 100mb si azi am dublu..credca e o eroare.. Nu are orange reputatia de a fi prea darnic.

  11. Eu tot net news am, aveam bagati si 200 MB care s-au transformat in 400 dintr-odata.
    Apropo, azi la IT la Orange e liber, deci ramane vaga treaba. Nu inteleg de ce s-ar da liber pe 2 mai.

  12. Da, foarte ciudat. Si cei de la reofertare au liber, am eu o prietena acolo. Ciudati :)) O sa aiba reclamatii daca cineva se trezeste cu cost suplimentar ca isi consumase traficul si dupa s-a trezit cu niste mega in plus. Nu au anuntat nimic oficial…

  13. Reclamatii? In America, pentru ce-au facut, erau dati direct in judecata si cei care i-au dat, aveau castig de cauza. Ar fi maxim, sa fie cineva care nu stie ca a fost o eroare (pariez ca sunt foarte multi) si sa consume toti mb, iar cand afla ca a fost o eroare, sa-i dea in judecata. As fi foarte curios cum s-ar termina un astfel de proces aici.