Prima Pagina Apple Userland jailbreak pentru iPad 2 acum in teste

Userland jailbreak pentru iPad 2 acum in teste

 

De la veeence avem o veste interesanta, veche de jumatate de zi, care ne anunta ca atat comex cat si i0n1c au o solutie de jailbreak pentru iPad 2. Ambele solutii descoperite de ei sunt userland adica pot fi efectuate abia dupa ce tableta este activata in urma unui restore. Pentru iPhone un userland jailbreak ar fi extrem de problematic deoarece ar necesita activarea terminalului cu cartela operatorului pe care e blocat dar la iPad 2 totul e simplu. Toate tabletele sunt decodate din fabrica deci pot fi activate oriunde si oricand fara restrictii iar un userland jailbreak ar fi mai mult decat binevenit acum.

Desigur niciuna dintre aceste 2 solutii nu este gata pentru a fi lansata inca dar stim ca ele exista si sunt in proces de dezvoltare. Din punctul meu de vedere nu conteaza daca solutia e userland sau nu atat timp cat o lanseaza, fie ea si tethered deocamdata. Din pacate nu stim pentru ce versiune a iOS este disponibila aceasta solutie de jailbreak si nu cred ca o vom avea disponibila inainte de lansarea iOS 4.3.3.

 • Share it please pentru toti cei interesati!

 • razvanrazy

  Tot e bine sa stim ca se si ajunge undeva cu “munca” asta la asa ceva 🙂

 • De unde stii ca sant in teste?
  Urmaresc de mai bine de o luna tot ce scriu astia.
  Nici unul din ei nu au confirmat macar ca au reusit sa faca “dump” la bootrom-ul A5….
  Asta inseamna ca nu au acces la el nici macar sa il citeasca.
  De aici si pana la a scrie sau a modifica continutul lui mai este nevoie de un exploit.
  La fiecare încercare de a accesa bootrom-ul A5 acesta se inchide(noua gāselnitā a celor de la Apple) si ei inca se lupta cu asta……
  Pārerea mea este ca p0sixninja sau c0mex nu au nimic, bat campii rāu de tot.
  Eu cred ca solutia o sa vinā tot de la geohot ” as usual” deoarece se pare ca ceilalti sant total depasiti de A5.

 • Mai citeste ce am scris eu acolo de userland jailbreak. Bootrom jailbreak e alta. Pentru userland nu ai nevoie sa exploatezi bootrom-ul. Comex a demonstrat ca are jailbreak.

 • Hmmm.
  Pārea ca nu stiu ce e userland jailbreak?
  Este acel jailbreak bazat pe un cod ce ruleaza in afara “kernel” … Adica in “user space memory acess”.
  Nu vreau sā intram in vreo polemicā ati apreciez munca, am comentat si eu la sectiunea comentarii :).
  Vroiam doar sa ami exprim parerea ca sant slabe sperante sa scoata c0mex jailbreak userland.
  Probabil ca nu se merita din moment ce exploitul sau a fost inchis odata cu 4.3.1.
  In afara de asta l-am intrebat direct pe twitter de ce nu scoate o solutie jailbreak si mi-a raspuns ca s-a plictisit de ios, de aici si intrebarea mea din post-ul precedent.
  Din cāte am inteles i0nic vrea sa faca un jailbreak mult simplificat cu un numar redus de patch-uri, asta ar insemna si mult mai putine bug-uri.
  Eu unul nu am vazut sa precizeze i0nic ca lucreaza la jailbreak de ipad2.
  El lucreaza pe telefonul personal Iphone4… Folosind al sau “Iphone kernel debugging cable” si cu speranta ca o sa reziste cablul pana ajunge inapoi in germania ca nu are pistol de lipit la el :))))))
  Deci pe iphone nu cred ca poti testa solutie de jailbreak ptr ipad2.
  Geohot nu are ipad2 nici el dar as spus ca o sa cumpere unul zilele astea pentru a intra in cursa cu p0sixninja.
  Cam asa vad eu situatia Jailbreak Ipad 2 in momentul asta.

 • Tocmai asta e ideea, comex si i0n1c nu anunta nimic dar asta nu inseamna ca nu lucreaza. Stiu ce a zis comex dar el e saturat, cand il intreaba cineva de jailbreak incepe sa se schimbe la fata deci raspunsuri de genul ala nu au nici o valoare. Acelasi lucru e valabil si pentru i0n1c, e exasperat de intrebarile despre jailbreak si nu mai spune nimic.
  Situatia e asta – comex are un exploit pentru jailbreak de vreo luna si ceva, e userland, lucreaza la el presupun. i0n1c a descoperit alt exploit, nu l-a demonstrat inca dar presupun ca o va face.
  Userland jailbreak-ul ruleaza in sistem direct, e implementat din sistem si nu e dependent de bootrom si poate fi inchis foarte usor.