Prima Pagina Android iOS pe locul 3 in topul celor mai folosite sisteme de operare...

iOS pe locul 3 in topul celor mai folosite sisteme de operare din lume

In conferinta pentru prezentarea rezultatelor financiare ale ultimului sfert de an fiscal Apple a anuntat ca a vandut aproape 200 de milioane de iDevice-uri in doar aproape 4 ani de disponibilitate. Pentru companie cifra este foarte mare si in urmatoarele 3 luni Apple va vinde indeajuns de multe dispozitive pentru a depasi cifra de 200 de milioane. Avand in vedere aceste vanzari am crede ca iOS-ul este printre cele mai folosite sisteme de operare de pe planeta nu? Ei bine, conform unui recent studiu iOS-ul celor de la Apple ocupa locul 3 in topul sistemelor de operare folosite in lume, primele 2 locuri fiind ocupate de Windows si Mac OS X.

Da, ati citit bine, iOS-ul este in topul celor mai folosite sisteme de operare de pe glob avand in fata doar Windows si Mac OS X. Vorbim despre toate sistemele de operare disponibile si numarul foarte mare de iDevice-uri vandute a ajutat-o pe Apple sa aiba 2 sisteme de operare pe podium in acest top. In momentul de fata iOS are 2.24% cota de piata la nivel global, aceasta crescand cu 0.4% in doar 30 de zile. Sa ai un sistem de operare pentru terminale mobile pe podium cu Windows si Mac OS X e o adevarata realizare mai ales daca ne gandim ca Android OS are doar 0.6% cota de piata.

Din cele 2.24 procente detinute de iOS, 1.23% revin iPhone-ului, 0.82% tabletei iPad si 0.19% iPod Touch-ului. iOS a inregistrat o crestere mai mare decat Mac OS X in ultima vreme si e normal sa fie asa avand in vedere ca vorbim despre mult mai multe terminale vandute. In ritmul acesta iOS-ul va depasi Mac OS X in ceea ce priveste cota de piata si va ajunge in urma Windows care acum detine 89% din piata.

E absolut uimitor sa vezi un sistem de operare pentru terminale mobile ajungand pe locul 3 in urma unor sisteme pentru desktop-uri. Asta e doar inceputul pentru ca iDevice-urile inregistreaza vanzari din ce in ce mai bune.

 • Alex

  Da, ai dreptate. Simply amazing. Ce ar fi daca ar intrece windowsul la un moment dat? Haha.

 • Calin Ianchis

  Din pacate, nu ar putea sa intreaca Windows-ul in urmatorii 5-10 ani decat in cazul in care Linux ar deveni peste noapte un competitor pentru Windows. In acest caz, chiar si Mac OS X ar putea depasi Windows.

 • ie greu sa depaseasca windows-ul, aproape imposibil … in primul rand are avantajul ca e folosit pe majoritatea calculatoarelor (desktop+laptop) indiferent de firma care le produce … Mac OS X il folosesc cei care detin produse Apple si care sunt mai scumpe … cat despre iOS, e cel mai user friendly si easy de folosit sistem de operare pentru telefoane pe care l-am vazut vreodata si are toate sansele sa fie pe locul 1 in topul OS-urilor de telefoane mobile mult timp de acum incolo

 • Nu depaseste Windows in veci dar Mac OS X va depasi sigur in maxim 1 an si jumatate/2.

 • B06DAN

  Atat timp cat ai trebuie sa-l sincronizezi cu un pc sau laptop care in marea majoritate are windows. Deci este imposibil ca foecare proprietar de pc laptop cu windows sa detina si un idevice

 • Droid KiD

  android pe ce loc e??

 • Pe 10, sau mai jos, parca.