Iata criteriile ce trebuie indeplinite pentru construirea unei fabrici Foxconn in Brazilia

Acum cateva saptamani va spuneam ca Foxconn a inceput discutiile cu guvernul brazilian privind posibilitatea deschiderii unei fabrici in tara de pe continentul sud american. Guvernul Braziliei si Foxconn au ajuns in punctul in care si-au trimis liste cu cerinte pe care locatia fabricii si Foxconn trebuie sa le indeplineasca pentru ca un parteneriat sa poata fi incheiat. Publicatia americana Forbes a publicat o lista cu cerintele pe care locatia fabricii trebuie sa le indeplineasca. Foxconn a compus aceasta lista si desigur ca vorbim despre niste lucruri esentiale in lipsa carora constructia nu va avea loc :

  1. O suprafata de teren indeajuns de mare pentru constructia fabricii si a caldirilor adiacente.
  2. Acces la retele Wi-Fi de mare viteza.
  3. Stabilirea unui sistem in baza caruia produsele Foxconn sa aiba prioritate de expeditie in aeroporturile din Brazilia.
  4. Suport financiar din partea Bancii Nationale de dezvoltare a Braziliei, BNDES.
  5. Ajutor din partea guvernului brazilian pentru gasirea unui anumit numar de investitori.
  6. Un sistem logistic bine pus la punct astfel incat Foxconn sa isi poata stabili un sistem de livrari a componentelor si produselor.
  7. Birouri care sa aiba acces la conexiuni de internet prin fibra optica.

Nu vorbim despre cerinte extraordinar de greu de realizat insa sunt sigur ca acestea sunt doar cateva dintre doleantele celor de la Foxconn. Ei ar urma sa investeasca 12 miliarde de dolari in aceasta fabrica si ar urma sa construiasca iDevice-uri in ea. Foxconn are deja cateva fabrici un Brazilia unde construieste componente pentru Dell si Sony insa fabrica aceasta ar urma sa fie cea mai mare dintre cele existente. Guvernul a stabilit o perioada de 8 luni – 2 ani pentru indeplinirea acestor cerinte deci nu vom vedea iDevice-uri fabricate in brazilia in viitorul apropiat.

1 COMENTARIU

  1. Daca se va muta productia iDevice-urilor din Asia in Brazilia puteti sa va asteptati la intarzieri in livrarea lor intre 5 si 8 zile; asta luand in calcul inclusiv facilitatile legate de logistica si expediere oferite de guvernul Brazilian, conform cerintelor Foxconn.