Intel ar putea produce procesoare pentru viitoarele iDevice-uri

Intel si Apple colaboreaza de foarte foarte mult timp si nu de putine ori s-a speculat faptul ca aceasta colaborare s-ar extinde de la Mac-uri la iDevice-uri. Acum ca Apple a dat in judecata Samsung, compania care fabrica procesoarele pentru iDevices, exista sanse ca Intel sa preia rolul detinut de Samsung. O publicatie asiatica “arunca” primul zvon care indica o posibila colaborare strategica intre cele 2 companii privind producerea chip-ului A6 care ar urma sa fie lansat impreuna cu iPad 3.

Based on a number of inputs, we believe Intel is also vying for Apple’s foundry business,” said Gus Richard, an analyst with Piper Jaffray & Co., in a new report.

”It makes strategic sense for both companies. The combination of Apple’s growing demand and market share in smart phones and tablets gives Intel a position in these markets and drives the logic volume Intel needs to stay ahead in manufacturing,” Richard said.

”Intel’s manufacturing lead gives Apple an additional competitive advantage in these markets and distances it from Asian competitors that are knocking off its products,” he said. ”Furthermore, it would also serve to weaken Samsung who is a significant competitive threat to both companies.

Teoretic o asemenea combinatie ar fi extrem de benefica pentru toata lumea si in plus Samsung nu ar mai avea informatii detaliate despre tehnologia folosita in iDevice-uri. Desi Intel produce componente in baza unor tehnologii proprii nu cred ca ar fi greu sa ajunga la o intelegere cu Apple privind producerea unor procesoare bazate exclusiv pe o tehnologie proprietara a Apple. Intel are resursele necesare pentru a fabrica indeajuns de multe componente pentru Apple si speranta este ca ambele companii sa colaboreze in privirea imbunatatirii tehnologiei din viitorul chip A6.

Pana sa vedem chipul A6 implementat intr-un iDevice mai este insa ar fi interesanta o asemenea colaborare.