Android OS lider pe piata smartphone-urilor

In Q1 2011 s-au vandut nu mai putin de 101 milioane de smartphone-uri la nivel global, 35% dintre acestea ruland Android OS. Sistemul de operare a fost adoptat de atat de multi producatori de smartphone-uri incat acum este lider incontestabil depasind Symbian OS si iOS. Nokia cu al sau Symbian are o cota de piata de doar 26% fata de 45% cat avea acum cativa ani iar iOS-ul are in momentul de fata doar o cota de piata de doar 19%. Android e lider de multa vreme insa in acest Q1 si-a consolidat pozitia fata de Nokia care pierde din ce in ce mai mult “teren”.

Canalys today released its worldwide country-level smart phone market data for Q1 2011, revealing that Android led the market for the second quarter running, and, with 35.7 million units shipped, increased its share to 35%.

Era normal ca Android-ul sa ajunga pe primul loc avand in vedere ca este prezent in majoritatea smartphone-urilor high-end si nu numai. iOS-ul celor de la Apple beneficiaza doar de vanzarile terminalelor iPhone care stiti prea bine ca au crescut substantial in fiecare an. Presupun ca peste vreun an Android va ajunge aproape de 45% din piata in timp ce iOS-ul va ajunge aproape de 25/30%. iOS nu va depasi niciodata Android OS in ceea ce priveste numarul de smartphone-uri vandute pentru ca e imposibil. Android nu va depasi prea curand iOS in ceea ce priveste profitul obtinut din vanzari.