Prima Pagina Android Android Market ar putea depasi AppStore pana in august 2011

Android Market ar putea depasi AppStore pana in august 2011

3

Android Market-ul a inregistrat o crestere substantiala in ultima perioada, magazinul de aplicatii a celor de la Google urmand sa atinga cifra de 300.000 disponibile in mai putin de o luna. In luna aprilie in Android Market au aparut nu mai putin de 28.000, cu 17.000 mai multe decat a aprobat Apple in AppStore. In luna aprilie Apple a inceput o lupta destul de dura impotriva aplicatiilor care nu indeplinesc anumite criterii pentru aprobarea in AppStore insa a schimbat si sistemul de clasificare a aplicatiilor.

On the contrary, the success of an app store is negatively correlated to the success of an average developer. All analysis on the early months of an app store including the Android Market shows that average download numbers decrease dramatically after the first months or even weeks after the launch of the store. The long tail gets longer and longer while the top 5% gets richer and richer.

Conform unei firme de statistica din SUA, Android  Market ar urma sa ajunga AppStore-ul din urma iar in luna august cele 2 magazine de aplicatii ar urma sa aiba cate 425.000 aplicatii disponibile. Acesta va fi punctul in care Android Market va ajunge AppStore-ul urmand ca numarul de aplicatii din Android Market sa creasca in continuare in acelasi ritm sustinut. Din pacate majoritatea aplicatiilor din ambele magazine sunt mai mult decat inutile, lucru pe care nu il poate nega vreunul dintre noi.

Partea proasta pentru Apple sta in faptul ca nu se va mai putea lauda cu cel mai mare magazin de aplicatii, partea proasta pentru Google este ca va avea mult mai mult de “curatat” prin Android Market.