Apple pe locul 35 in topul Forbes 500

In cursul acestei seri celebra publicatie financiara Forbes a lansat Fortune 500, un top anual in care include 500 dintre companiile americane care au inregistrat cele mai mari venituri. Anul acesta compania Apple a reusit sa urce 21 de locuri, ajungand pe pozitia 35 cu nu mai putin de 65 de miliarde de dolari incasate. Suma este enorma si este egala cu rezerva financiara a companiei Apple care a crescut in ultimii ani multumita iDevice-urilor care s-au vandut si se vand din ce in ce mai bine.

Apple climbed 21 slots into the top 50 of the Fortune 500 this year. How’d it get there? The company not only continues to expand its reach in existing markets, it also keeps creating new ones.

Take the iPad, which showed the world the power of tablet computing when it was introduced last year. iPad 2 followed, and was one of the most highly anticipated electronic products this year. CEO Steve Jobs’ appearance at its debut in March reassured shareholders worried about his most recent medical leave. Regardless of who’s in charge, though, investors have plenty of reason to believe Apple’s magic spell on consumers can continue.

In ceea ce priveste profitul, Apple ocupa pozitia a 8-a cu 14 miliarde de dolari urcand 18 locuri fata de pozitia ocupata anul trecut in topul celor mai profitabile companii din SUA. Desi Apple a urcat in topul celor de la Forbes, Microsoft este o companie mai profitabila aducand 18.8 miliarde de dolari in conturile companiei. Lasand la o parte banii, Apple a fost in topul celor mai mari angajatori din SUA, compania angajand 12.600 de oameni si ajungand sa aiba aproape 50.000 angajati in magazinele din toata lumea.

In concluzie, Apple o duce bine si daca va scoate un iPhone 5 si o tableta iPad 3 cel putin la fel de bune precum iPhone 4 si iPad 2 atunci anul viitor o vom vedea pe pozitii mult mai bune.