Ecranele defectuoase de vina pentru lipsa din magazine a iPad 2

Dupa cum stiti deja tabletele iPad 2 au probleme foarte mari cu backlight bleeding si se pare ca sursa acestor probleme este compania LG, unul dintre furnizorii de ecrane ai companiei Apple. Se pare ca in ultimele luni LG ar fi livrat cateva milioane de ecrane pentru iPad 2 insa multe dintre ele au avut probleme cu light leaking deci nu au fost folosite, rezultatul fiind stocurile reduse pentru iPad 2. Din pacate foarte multi posesori de tablete iPad 2 au probleme cu backlight bleeding iar un articol despre problema tabletei mele aveti aici.

Samsung Electronics shipped a total of four million 9.7-inch panels for iPads in the first quarter, outpacing rival LG Display (LGD) as the largest tablet PC panel supplier for Apple, the sources indicated. LGD’s iPad panel shipments reached only 3.2 million units in the first quarter.

LGD was forced to reduce its shipments in the first quarter due to light leakage problem for panels produced at its 6G production lines. The company reportedly has fixed the problem and will resume shipment momentum to Apple in the second quarter, said the sources.

Informatia vine de la Digitimes care relateaza ca problemele celor de la LG au avut loc in primele 3 luni ale acestui an, adica in perioada in care iPad 2 se afla in productie. LG ar fi rezolvat aceste probleme deci tabletele iPad 2 produse acum ar trebui sa nu aiba nici un fel de probleme cu light leaking. Din pacate daca aveti o problema cu backlight bleeding si incercati sa schimbati tableta acum e foarte posibil sa primiti una noua cu aceeasi problema.

6 COMENTARII

  1. Zaone se face mare tamtam cu acest lucru,sj iPad-ul meu are asa ceva dar nici nu ma gandesc sa il schimb pentru ca acest lucru e vizibil doar cand il pornesc,in rest nu prea am continut negru pe el 🙂

  2. Înțeleg că problema apare doar la cele circa 3 milioane de ecrane de la LG, nu și la cele circa 9 milioane de ecrane Samsung, la care s-a apelat până și-a rezolvat LG problema, deci ecranele afectate ar reprezenta cel mult 25% din total iPad-urilor. De aceea, cred că sunt șanse bune ca la înlocuire să se ofere un iPad cu ecran Samsung, fără problemele cu lumina.

  3. Sansele sunt mici, acum vreo 3 saptamani in SUA nu puteai gasi una buna si procentajul e mult mai mare de 25%, bate spre 70/80%.
    @Cashix: Eu o schimb cu prima ocazie, nu stiu de ce dar parca n`as vrea sa aiba probleme deloc..

  4. Eu locuiesc in Roma si la 3 km distanta de casa am un apple store de unde l-am cumparat. Tin sa precizez ca l-am schimbat de 3 ori pt problema de backlight bleeding si toate sufereau de acceeasi problema. Si cunostintele mele care au ipad 2, absolut toate au pete galbene luminoase galbene pe ecran, mai mult sau mai putin vizibile dar sunt toate asa. Mie mi-au restituit banii si astept sa se rezolve problema asta inainte de a-l cumpara din nou, 800 € nu se gasesc pe strada, sunt bani munciti!!

  5. Eu am unul comandat in state, ”prepared for shipment”. Ar trebui sa mi-l duca cineva cam in 10 zile. sunt foarte curios daca va avea problemele astea. Il pot schimba in romania la vreo firma?