Apple clasata pe locul 4 in topul companiilor cu cel mai mare venit conform Barrons

Barrons a publicat recent topul celor 500 de companii americane care au inregistrat cele mai mari venituri si bani castigati din investitiile facute. Apple a fost clasata pe locul 4 in acest top, urcand nu mai putin de 55 de pozitii fata de locul ocupat anul trecut. Motivul principal pentru aceasta crestere a fost venitul inregistrat din vanzarile de iDevice-uri si Mac-uri. In 2010 si 2011 Apple a inregistrat incasari mult mai bune fata de cele din aceeasi perioada a anului trecut iar asta a dus la clasarea companiei pe locuri fruntase in topul celor mai profitabile companii din SUA.

Apple, ranked No. 4 this year, has done all that to perfection. It has generated stellar sales growth and handsome profits from the iPod, iPhone and related products, and its shares have rallied 321%, to 347, since the stock market bottomed in March 2009. Yet the stock, which trades for only 12.2 times next year’s expected earnings, still isn’t richly valued. Other tech stocks, including Western Digital, Research In Motion, Broadcom and EMC, also rank among this year’s top 20.

E foarte probabil ca anul viitor sau peste 2 ani Apple sa ajunga chiar si pe locul 1 insa totul depinde de iDevice-urile pe care le va lansa pentru ca acestea sunt principalele surse de venit ale companiei in momentul de fata.