Prima Pagina Apple Steve Jobs este increzator in viitorul companiei Apple chiar si dupa retragerea...

Steve Jobs este increzator in viitorul companiei Apple chiar si dupa retragerea sa

Dimineata v-am prezentat o analiza destul de interesanta asupra modului in care este condusa compania Apple dar si asupra structurii care ia deciziile importante privind viitorul companiei. Materialul a fost publicat in revista Fortune Magazine insa editorul respectivului articol a facut si cateva dezvaluiri foarte interesante despre Steve Jobs si ceea ce crede el despre viitorul companiei. Se pare ca Steve Jobs este increzator in faptul ca Apple va supravietui foarte bine chiar si in absenta sa, ba mai mult el a pus in miscare niste planuri care ii vor ajuta pe viitorii conducatori sa ia cele mai intelepte decizii.

Jobs himself believes he has set Apple on a course to survive in his absence. He has created a culture that, while not particularly jolly, has internalized his ways. … these days, he’s especially focused on institutionalizing his ways of doing business. His mission: to turn the traits that people most closely associate with Jobs–the attention to detail, the secrecy, the constant feedback–into processes that can ensure Apple’s excellence far into the future.

Steve Jobs este atat de concentrat pe viitorul companiei incat l-a angajat pe fostul decan al facultatii de management al prestigioasei universitati Yale pentru postul de vice presedinte al departamentului de resurse umane din cadrul Apple. Jobs i-a dat acestuia directiva de a construi cateva studii de caz despre cele mai importante decizii luate de conducerea companiei Apple in ultimii ani, studii de caz care vor fi prezentate viitoarei conduceri a companiei.

It runs out Podolny has been busy working on a project that speaks directly to the delicate topic of life at Apple after Jobs. At Jobs’ instruction, Podolny hired a team of business professors, including the renowned Harvard veteran and Andy Grove biographer Richard Tedlow. This band of eggheads is writing a series of internal case studies about significant decisions in Apple’s recent history. It’s exactly the sort of thing the major business schools do, except Apple’s case studies are for an Apple-only audience… The goal is to expose the next layer of management to the executive team’s thought process… Jobs even is ensuring that his teachings are being collected, curated and preserved so that future generations of Apple’s leaders can consult and interpret them.

Se pare ca Steve Jobs si-a facut in ultimii ani un plan privind succesiunea la conducerea companiei Apple, totul in ideea de a se asigura ca in eventualitatea mortii sale compania va avea acelasi succes ca si pana acum.

 • Calin

  Sper ca Steve Jobs si Bill Gates sa nu moara niciodată. RESPECT PENTRU EI.

 • florin

  respect? pt ce? pt niste monopolisti comunisti? care daca nu satisfaci regulie lor aplicatia ta nu apare in iphone`ul fiecaruia? asta da libertate, si in sua…

 • Tigris Regalis

  Întotdeauna se trezește câte un românaș frustrat de propriile eșecuri să-și dea cu părerea neavizată despre astfel de subiecte, ca de ex. @florin, care se imaginează un mare capitalist care privește de sus la amărâta “întreprindere comunistă” condusă de Steve Jobs. Aș putea striga LOL dacă nu ar fi mai degrabă trist … și patetic.

 • da florin…cum adica sa nu ne dea voie sa avem virusi in idevice?asta da libertate
  eram sarcastic …

 • Goguspanac

  Jobs e in primul rand un vizionar …. Un inovator … Un refresher … Sa speram ca aceasta viziune nu dispare de la apple odata cu el

  Gates si Jobs sunt niste monopolisti in adevaratul sens al cuvantului insa viziunea si munca lor au creat calculatorul asa cum il stim acum. Eu consider ca fara ei , fara ideile si munca lor am fi fost xu 10 ani in urma in cea ce priveste experienta folosirii calculatorului si nu numai

  Si coca- cola e rea pt sanatate/ dinti/ stomac etc insa lumea nu ar mai fi la fel fara ea . La fel cum lumea virtuala ar fi mult mai saraca fara apple/ ms

 • Costin

  @Florin. Daca nu te pricepi de ce vorbesti prostii? Astia doi au inventat, au revolutionat ceva, au reusit sa porneasca anumite curente. Ma rog, unii mai bine ( Jobs) altii cu ceva erori de sistem (Gates)
  Deci abtine-te de la asemenea comentari aici ca nu isi iau locul.

 • @florin. Ar trebui ca statul sa intervina, sa stabileasca pretul iPhone si aplicatii, sa nu ceara monopolistii preturi nesimtite, si la care are salariu mic ar trebui sa dea aplicatii gratis

 • Ionut

  @ Florin : Gosh , romanii tot cu mentalitatea veche au ramas ! Si normal ca nu lasa orice tampenie de aplicatie in App Store ? ce , vrei ca app store-ul sa devina noul Android Market ? Sa fim seriosi ! Nu cred ca vrei sa vezi la fiecare pas in app store chinezarii de aplicatii cu buguri si care nu iti merg ! Deci cuvintele alea sau mai bine zis mentalitatea aia schimbati-o !Numai bine !