Unlock pentru iPhone 4 prin Gevey/Turbo SIM si problemele aferente

Cartelele Gevey/Turbo SIM sunt cea mai ieftina metoda de a face decodare pentru terminalele iPhone 4. Daca vorbim de AT&T sau alte retele europene sau asiatice atunci acest gen de cartele sunt singura metoda de a face decodare pentru ca decodarea permanenta pentru orice retea a fost blocata acum cateva saptamani. Problema cu aceste cartele sta in faptul ca ele fie nu functioneaza cu anumite retele romanesti, fie pierd semnal aleatoriu, fie cauta reteaua destul de des si afecteaza autonomia bateriei fie internetul nu functioneaza absolut deloc de ele.

Problemele de mai sus le-am aflat de la utilizatori care folosesc acest gen de cartele, eu din fericire nu am un telefon codat ca sa testez insa as vrea sa aflu de la voi ce probleme ati avut. Indiferent de problema intampinata as dori sa stiu cum se manifesta si daca ati rezolvat-o cumva.

94 COMENTARII

  1. Da, Eu am avut o problema cu aceasta cartela gevey. Am cumparat o cartela originala sigilata de pe un site pentru un prieten care are iPhone 4 si care a fost blocat pe un operator din Franta. Telefonul a avut ios 4.3.1 si filmware 02.10.04 L-am deblocat cu cartela gevey iar dupa deblocare pe o cartela vodafone imi aparea doar 1 liniuta . I-am facut update la ios 4.3.3 iar dupa ce l-am deblocat tot cu aceeasi cartela gevey am ramas uimit, acum are semnalul operatorului vodafone la maxim, se misca mai bine iar bateria tine mai mult .

  2. Si eu folosesc Gevey, pe iPhone-ul meu 4, blocat in retea O2-UK. Eu nu am intampinat niciun fel de problema cu semnalul, bateria, Internet-ul. Toate functioneaza excelent. Pot afirma ca, functioneaza mai bine decat ultrasn0w. Singurul dezavantaj e ca, trebuie sa refaci pasii cand repornesti telefonul, dar procesul ia doar 30 de secunde, si nu inchizi telefonul in fiecare zi.

    Multa lume spune ca nu se merita sa dai bani pe TurboSIM-urile astea, dar, pentru mine, s-a meritat. Am platit 30 de dolari pe Gevey, si stiu ca nu o sa am probleme nici in viitor, deoarece pot conserva baseband-ul, fie cu TinyUmbrella, fie cu sn0wbreeze. Eu nu am intampinat absolut nicio problema. Period.

    Folosesc cartela de aproximativ 2 saptamani. Am incercat toate retelele din Romania, pe PrePay, si abonament, si toate au functionat excelent (MMS, Internet, telefonie). Nu am idee de ce alte persoane intampina probleme.

  3. -si eu am un gevey si il folosesc cu succes pe cosmote, deocamdata nici cea mai mica problema(internet,semnal,3g,bateria,push,etc)bateria se descarca 1%in 12 ore cu internetul si wifi oprit.

  4. eu am cartela de pe 1 aprilie ,pot zice ca nu am avut nici o problema de genu semnal picat sau sa imi pice semanlul incat sa refac procedeul de initiere al cartelei ,sunt multumit de cartela ,doar ca nu imi dau seama daca din cauza ei sau a semnalului slab mi se descaraca bateria si ma tine destul de putin o zi si jumatate asta cu tot ce inseaman wi-fi ,push,location,email inchis am inteles ca si din cauza semanlului de la operator influienteaza bateria nu stiu ce sa zic poate imi ziceti voi ce as putea sa mai fac .apropo cand se mai intampla sa iti cada semnalul sau sa iti intre pe cautare nu enevoie sascoti cartela sa refaci procedeul ede ajuns sa apelezi 112 si isi revine asta am observat cand intram in zonele fara semnal.

  5. Eu folosesc cu succes Gevey pe un iPhone 4 codat pe Vdf Spania. Problema e ca nu functioneaza cu vechiul meu sim Orange care are partea metalica mai mare, dar functioneaza fara probleme cu simuri Orange mai noi, cu partea de contacte mai mica in dimensiuni. Asadar sunt nevoit sa schimb simul cu costuri suplimentare. Semnal full fara intreruperi iar bateria nu e afectata in nici un fel. Sunt multumit.

  6. Eu am de când a apărut, aprox. 2 luni. Probleme cu semnalul an avut o singura data la metrou, in rest totul ok.
    O alta problema apare atunci când se stinge telefonul. Trebuie sa îl sting de mai multe ori ca sa imi apară acel mesaj cu accept sau cancel, când nu apare, am no service.
    Deasemenea Internetul nu merge decât pe EDGE, dar la început imi mergea si pe 3G.

    Una peste alta sunt mulțumit de cartela. Nu mi se pare ca influenteaza deloc autonomia bateriei. Bafta !

  7. uite ba. niciunul nu aveti probleme vra sa zica. o sa iau si eu poate unu din asta ptr iphoneul lu sormea. asta daca nu reusesc sa-l decodez permanent… deci zaone vezi si tu cum sta treaba. cred ca cei care au avut probleme si-au luat gevey sim neoriginal.

  8. Folosesc o cartela Gevey, de fapt o copie dupa gevey si functioneaza fara probleme. Cred ca autonomia bateriei este mai redusa, dar nu ma deranjeaza prea mult. Atentie insa, daca calatoriti in strainatate, e posibil sa nu functioneze. Eu am oprit telefonul la urcarea in avion si cand am ajuns in Franta, nu am mai putui initializa sim-ul in acelasi fel in care o faceam in Romania. Probabil ca daca nu l-as fi oprit, ar fi mers. Din cand in cand am doar o linie la semnal, dar nu imi dau seama daca e de la sim-ul gevey sau de la orange (ca intre noi fie vorba, e de rahat)

  9. Eu am luat gevey de la easydeal care nu este originala care functioneaza ok mai putin bateria care se descarca destul de repede…la ei pe site scrie ca decodeaza max 4.3.1 dar cica au auzit ca decodeaza si 4.3.2…as vrea sa fac update la 4.3.3(eu am 4.2.1)…dacafac update si nu merge pot sa revin la 4.2.1?

  10. Eu am in casa doua i4, si tin sa precizes ca cel decodat cu Gevey are semnal mai bun pe Orange (nu am testat si celelalte retele) decat cel neverloked, sunt foarte multumit!

  11. Folosesc un i4 cu un gevey original si am un prieten cu un gevey fake iar pana acum nu am avut nici unul nici un fel de problema(le folosim cam de o luna si un pic). Merge netul , reteaua nu pica , absolut impecabil totul. Eu am iesit si din tara si mu a functionat aproape perfect , deci nici o plangere legata de gevey original sau fake !

  12. Am gevey pt un iphone codat in vdf spania si merge excelent!
    insa intampin o problema cu aplicatia find my iphone numai ca inclin sa cred ca nu din aceasta cauza nu functioneaza cum trebuie! Pur si simplu nu pot trimite nici o comana catre telefon! A incercat cineva?

  13. Eu am cumparat acum o luna un Gevey de pe easydeal si a functionat perfect cu internet si tot pana alaltaieri cand am ramas fara semnal. Dupa zeci si zeci de incercari am constatat ca s-a defectat cartela Orange prepay pe care o folosesc de vreo 5-6 ani . Am cumparat o alta cartela prepay cu nr. Orange si dupa 24 de ore am ramas iar fara semnal. De data asta am constatat ca s-a defectat Gevey. Acum am alta cartela Gevey si merge perfect ca inainte. Cartela de la easydeal nu era o clona si nici cea pe care o am acum nu e clona ..Ghinion ce sa zic…..

  14. M-am gandit ca poate este cineva interesat de Gevey Sim 3G , nu vand doar fac un review. Am fost la Bucuresti si am achizitionat o cartela Gevey Sim ORIGINALA. Am fost la Cosmote , am schimbat cartela in MicroSim , a trebuit sa pilesc un pic ca sa intre acolo pt ca vine cip-ul de la Gevey putin in spate , dupa care a intrat perfect.

    Acum despre functionalitate : 

    1. Treaba cu 112 nu este asa cum o vad multe persoane , formezi 112 dupa care inchizi dupa 2 secunde – SPECIFIC NU DUPA 2 SECUNDE DUPA CE RASPUNDE , CI DUPA 2 SECUNDE DE LA APEL. DECI CONCLUZIA NICI NU APUCA SA SUNE.
    2. Cartela are semnal foarte bun , nu consuma bateria , nu se incinge. NU EXISTA PIERDERI DE SEMNAL.
    3. Internetul functioneaza excelent atat pe 3G cat si pe EDGE , am extraoptiunea de la Cosmote de 3 euro fara TVA , am completat la Cellular Data Network : broadband ceea ce mi-au dat cei de la cosmote si functioneaza perfect.
    4. MMS-urile de asemenea functioneaza perfect.
    5. Singura chestie care nu functioneaza este FaceTime imi ramane in stadiul waiting for activation , am incercat cu tot felul de Tweek-uri si tutoriale , dar fara niciun rezultat.

    Deci una peste alta este foarte bun acel Gevey SIM ORIGINAL !

    PS : Singura retea pe care l-am testat este Cosmote
     

  15. Ca sa iti mearga facetime trebuie activat cu cartela operatorului pe care e codat telefonul apoi activat facetime din meniu necesita 15 centi pt un sms international.

  16. Am actiat facetime probabil pt ca telefonul nu a fost hacktivat ci rezolvat cu o cartela originala vodafone spania …nu am avut cu cine sa testez functia insa:(

  17. Sa inteleg ca nu se mai poate face decodare permanenta, chiar daca e vorba despre retelele:
    Orange Franta, Sfr Franta,Orange UK , O2 UK , O2 Irlanda ,Vodafone UK ,Moviestar Spania ,3 Danemarca ,T-Mobile UK ,Telenor Danemarca ,Telia Suedia ,Tesco UK ??

  18. Eu o folosesc Gevey original cu un iphone 4 , 4.3.2 , bb: 03.10.01 codat pe SFR Franta .
    NU imi merge internetul nici prin 3G , nici EDGE. Merge doar wireless. Nu stiu care este motivul , dar nu este placut deloc din moment ce am abonament la internet cu 9 euro de la orange. Stiti careva care sa fie problema ? Ms

  19. Partea de Find my iPhone tine se pare de carrier bundle-ul retelei pe care nu il primesc din cauza gevey-ului cred…alta explicatie nu gasesc!

  20. eu folosesc de 2 saptamani aceasta cartela pe vodafone romania, telefonul este codat orange franta, 4.3.2 baseband 04.10.01, imi merge internetul perfect, si nu mi-a picat niciodata semnalul sau orice, chiar functioneaza exact ca un telefon deblocat. trebuie doar cand il aprinzi sa respecti pergect pasii de deblocare si in 30 de secunde e deblocat. am scos si am bagat cartela de o gramada de ori.. cartela asta pentru mine este aur!

  21. eu si prietenii mei folosim gevey pe:
    1. vodafone cartela – i4 sfr 4.2.1
    2. ab vodafone – i4 sfr 4.3.2
    3. ab vodafone – i4 sfr 4.1
    4. orange cartela – i4 at&t 4.2.1

    toate merg perfect pe 3g …
    toate au semnal foarte bun (mult mai bun decat aveam cu 3gsuu neverlocked)
    la toate merge intergetul fara nici o problema
    la toate tine bateria bine ( mai bine ca la 3gs-uri)

    deci presupun ca cei care se plang si-au luat geveyuri dalea care sunt pe ebay la 0.99$ vandute de baieti pe okazii cu 2mil .

    btw …am obs ca a scazut pretul ..gasesti gevey acum cu 65-80 ron…. iar unii vanzatori se ocupa si de instalare cu mentionarea ca merge pe orice retea cu 3g si net … deci dati inca 75 ron si cumparati un gevey bun

  22. Eu am avut problema cu recunoasterea contactelor – sa coreleze numarul cu numele.
    Am facut si update la 4.3.3.
    Am incercat prima oara cu:
    Add in cydia repository: Fishbone.ge ; after install Caller ID fix
    restart your iphone and enjoy icon smile Caller ID Fix

    Dar am rezolvat asa:
    If you have the number with +40 it will show in the Caller ID but not in the Recent Calls List. If it’s without the +40 it will be reverse. To make it work and be shown in both follow the tutorial

    Fix the Caller ID showing numbers instead of contacts names on the Gevey SIM unlocked iPhones!

    1. Your iPhone has to be jailbroken and to have Cydia installed.
    2. Open Cydia and install iFile.
    3. Close Cydia and open the installed iFile.
    4. Navigate to: /System/Library/Frameworks/UIKit.framework/PhoneFormats
    5. Click on the UIMobileCountryCodes.plist and open it with Text Viewer.
    6. Click Edit on the top left corner.
    7. Change the 202 to 001
    8. Change the gr to (your country 2 letter code e.g. it for Italy, fr for France)
    9. Save and close iFile. Reboot your iPhone!

    and use http: //cydia.xsellize.com repo in Cydia to install a free version of iFile.

  23. si eu am un gevey fake (asa l-am cumparat) … se activeaza mai greu umpic sta ceva pana ia semnalul dar dupaia … in zone unde cu alte telefoane nu aveam semnal … e full … internetul merge beton iar iPhone-ul 4 este blocat pe o retea de franta.

    iPhone 4 – FW 4.3.3 – Orange RO – works like a charm

  24. salutare am luat azi un gevey si vreau sa va spun ca am probleme (banuiesc) cu telefonul,deoarece am bagat sim-ul impreuna cu turbosimul in telefon si merge totul bine dar mai mult de prima liniuta de la semnal nu isi ia! am incercat si in alte 2 telefoane lafel (iphone4 FW 4.3.3 si 4.3.1) si merge impecabil semnal full.pe iph meu am bagat FW 4.3.3 si 4.3.1,crezand ca e ceva de la iOS dar are aceleasi simptome…o singura liniuta. ce sa fie ?mersi

  25. @Viorel instaleaza ultrasn0w 123 din Cydia si o sa iti indice semnalul corect. Daca observi ca bateria se descarca rapid dezinstalezi si mergi in continuare cu 1 liniuta de semnal.

  26. Am un iPhone 4 de 16 GB, adus din Suedia, blocat pe Telia. Am luat un Gevey si totul functionaza OK, doar ca nu imi apare in meniu Personal Hotspot. Am 4.3.2 pe el si baseband 04.10.01. Inca o problema ar fi ca la capacitate nu imi arata 14 GB, ci doar 13,8 GB. Mai am inca 2 iPhone 4, tot codate pe Telia si la alea imi arata capacitate 14 GB. Nici la celelalte nu imi apare Personal Hotspot (unul e cu 4.3.2 si celalalt 4.3.3). Am activat la Orange optiunea pt. Personal Hotspot si tot nimic. Ma puteti ajuta va rog in vreun fel? Multumesc.

  27. @sburdy – introdu in settings -> general-> network-> cellular data network-> la apn de internet tethering “net” si la username “Orangenet” (la fel trebuie sa fie si la Cellular Data) cat despre diferenta de stocare, cred ca dispare la un restore … cred!
    Spor!

  28. @gallaxya – Multumesc. A functionat. La Cellular Data merge doar cu APN internet, fara user. Inca odata, multumiri multe.
    Daca fac update la 4.3.3, mai pot activa telefonul (blocat pe Telia Suedia), daca nu am simul original, ci doar Gevey?

  29. @sburdy cu placere!
    4.3.3 e safe pt gevey sim deci upgrade-ul merita macar dpdv baterie!
    Sfat prietenesc pt toti utilizatorii de gevey este sa limitati pe cat posibil numarul de reboot-uri intentionate! 2 zile mi-am blestemat iphone-ul/gevey-ul pt ca am avut probleme chiar daca am respectat procedurile! In final si-a revenit…cred ca e o problema la fixarea celor 2 sim-uri!
    Respect tuturor!
    Sent from my iPhone 4

  30. Il scot de la incarcat la 01:00 si la 09:00 am 75% din baterie.
    Mai pierde semnalul din cand in cand
    Am acum 4.2.1 daca ii fac update la 4.3.3 sa ii fac si update de baseband?

  31. Am si eu o prop…mi.am luat un iphone 4 akm cateva zile si l.am decidat cu gevey,toate bune si frumoase pana akm knd nu mai merge orice i.as…ma puteti ajuta va rog mult de tot?[-o<

  32. probabil si-a facut vreun update or something. Verifica ce baseband si firmaware are telefonul. Ce ti se intampla nu este efectul gevey-ul ci este ceva din telefon.

  33. folosesc de o saptamana iphone 4 si nu am avut absolut nici o problema la picarea retelei sau de internet..ruleaza perfect,insa am avut probleme la recunoasterea contactelor..!!!!
    am rezolvataceasta problema adaugand la contacte in agenda +4 in fata numarului si acum totul e ok!!! insa cateodata nu imi recunoate numerele in apeluri!!

  34. Eu am o problema…am de cateva zile acest turbo sim totul ok mai putin internetul trebuie sa-i fac setarile,doar ca acum a aparut o a 2a problema…i-am facut in seara asta jailbreak am instalat cydia iar acum nu mai imi vede cartela deloc…am urmat toti pasii asa cum mi-a explicat la service si tot nimic…ma poate ajuta cineva??Multumesc

  35. Trebuie sa ii faci restore, in Romania se vand cartrele contrafacute, cum este turbo sim-ul ala. Singurele cartele originale care functioneaza fara probleme sunt Gevey 3G SIM.

  36. Am si eu un gevey fake(nu am stiut cand l am cumparat din graba ca trebuia sa plec in italia) am soft4.3.5 iphone4 merge f bine in italia pe wind(doar p asta am incercat) problema e ca mi consuma f repede bateria ! daca revin la alta versiune de soft am acceasi problema cu bateria ? daca stiti ceva lasati un raspuns.merci.

  37. Cum iti dai seama daca un gevey este original sau nu ? Exista posibilitatea ca din cauza la gevey telefonul sa nu capteze semnal 3G ? ÃŽntreb pentru ca am un iPhone 4 si nu receptioneaza semnal 3G desi este activat din setari si se afla intr o arie de acoperire 3G

  38. Buna! am si eu un Iphone 4, 4.3.1,04.10.01, decodat cu gevey sim.. pana acum nu am avut prob, dar de dim am gasit un msj pe tel “nu este instalata nicio cartela sim”.. am incercat sa il repornesc, am scos cartela.. nicio modificare.. imi apare acelasi mesaj.. nush ce sa ii mai fac.. vreo solutie?

  39. Salut, am si eu o intrebare, gevey sim-ul functioneaza si pe software de 5.1 de la iphone?? am facut zilele trecute update si cartela nu primeste semnal, scrie searching…., iar dupa aproximativ 2 min imi zice no service:(

  40. zaone sal ajutama putin te rog ca nu inteleg ceva am activat iphone 4 501 ws 04 11 08 cu snowbrez ca nu aveam cartela originala si mia mers prima liniuta de incarcare a doua na mai mer am asteptat la greu si a ramas tepana atuncea am facut ibooty si sa incarcat doar jumatate ok sa activat fara cartela originala am facut chestia aia cu sam dar acuma miam luat gewey si face toate normal se acctiveaza dar zice no servis zimi ce ar putea fi

  41. si cum schimb basebandul daca se poate scz cati cer atitea explicati si dece nu mai porneste dupa ce il stig nul mai pot porni numai cu iboty parca am inteles aicea in tutorial ca cineva la deblocat cu baseband de ipod mersi

  42. buna!am un iphone 3G.acu vreo 3 zile mi a aparut dintr-o data ca nu e instalata cartela sim,am scos o si am bagat o la loc si a mers.si acum din nou doar k am scos o de 10 ori si tot nu merge!nu stiu ce sa i mia fac!in alt tel merge,am facut sapt trecuta un update da nu stiu care ar fi legatura.pls help

  43. pai nu ca merge in alt telefon….acum vad k si a revenit dupa 1 ora de incercari,nu stiu care ar fi problemea da sigur imi va mia face asa:(

  44. Salut ! Am si eu un iPhone4 cu Gevey Sim cu iOS 5.0 si am instalat iOS 5.0.1 si nu mai pot activa telefonul. A mai intampinat cinea asa ceva?

  45. Eu am un iPhone 4 codat pe o retea din anglia (nu stiu exact care) si folosesc un Gevey sim pentru unlock. Momentan sunt in Cosmote insa am urmatoarea problema: reteaua preferata nu este cea 3g (22606) de la Cosmote, ci cea 2g. Daca las telefonul pe modul automat de selectie al retelei niciodata nu o va prefera pe cea 3G desi am 3g pornit. Am intampinat inconveniente deoarece nu exista retea 3G peste tot in Romania si in momentul in care aceasta se pierde trebuie sa stau mereu sa o caut pe cea 2G…Exista posibilitatea sa se intample acest lucru din cauza Gevey-ului?

  46. salut. am si eu o problema. am un iphone 4 . l-am facut cu gevey pe cosmote. vorbesc 10 minute si pierde semnalu… aveti idee cum pot remedia aceasta problema? va multumesc.

  47. Am si eu un Iphone 4 3gs din Anglia si am reusit sa-l fac cu Gevey Pro sim dar din greseala am avansat la iOS 5 iar acum dupa ce m-am documentat ind eajuns si satuld e downgradurile pe care ma chinui sa le fac esund cu miile de errori cred ca e timpul sa imi iau varianta TURBO doar ca nu stiu daca imi va functiona ? Cine stie astept un raspuns va rog din suflet abyss_venom

  48. salut miam luat si eu un iphone4 decodat cu gevey sim si numi recunoaste cartela deloc….zice nu sim card instaled lam repornit de o mie de ori si nimik…..ma poate ajuta cineva?

  49. am si eu aceasi problema nick ,mi-am luat o cartele gevey turbo sim si cand o bag in telefon imi zice ca nu este instalata nici o cartele ,ne poate ajuta cineva??

  50. Buna.am si eu un iphone4 cu gevey sim si nu imi merge internetu pe cartela.mentionez k am scris la apn broadband si nimic.trebuie sa dau si cumva resetati configurari?.poate fi cauza gevey sim’ului sa nu mi mearga netu pe cartela?multumesc

  51. Buna.am si eu un iphone 4 cu gevey sim si nu imi merge netu pe cartela,cosmote.mentionez k am scris la apn broadband si nimic..trebuie cumva sa dau dupa “resetati configurari”?o fi vina gevey sim’ului sa nu nearga netu?multumesc

  52. Buna am un iPhone 4 si as dori sa stiu ce trebuie sa pentru ca telefonul sa citească cartela…mie îmi arată in stânga sus “niciun SIM”.Ce trebuie sa fac ?

  53. Am un iphone 4 simplu codat pe Tmobile Anglia si nu pot sa il decodez nici cum este posibil ca sa il pot face cu turbo sim?? Va rog caut raspuns repede

  54. Salut, am si eu o intrebare? Am un Iphone 4 dar fara cartele sim, sim-free, cumparat din US, exista o posibilitate sa il decodez si sa il folosesc in tara? Multumesc.

  55. Toti ce-i care ati intampinat dificultati la activarea internetului pe orice IDevice Apple as-i dori sa va afisati nemultumirea aici pentru a va putea ajuta sa il activati . [Pentru ce-i ce au telefonul decodat cu Givei Sim ]

  56. Salutare am un iphone 4 16gb are ios 5.0.1 merge cu gevey si are cindya instalat insa am o problema cu cartela cu numarul personal adica daca o bag imi spune no sim insa ea merge in oricare telefon pentru ca am probat pe putin 6 telefoane ,am luat o alta cartela cosmote am decupat-o si voila cu acea merge ,nu imi pot explica acest fenomen de ce cartela cu nr personal care este perfect functionala in alte telefoane nu o vede ,insa alta cartela tot cosmote merge.
    Poate ma ajutati si pe mine cu un raspuns ,multumesc.