Prima Pagina Android Amazon va lansa 2 tablete proprii in 2011 cu procesoare dual si...

Amazon va lansa 2 tablete proprii in 2011 cu procesoare dual si quad core

Piata tabletelor a devenit atat de atragatoare multumita companiei Apple incat acum multe firme se gandesc sa lanseze astfel de produse. Cel mai recent exemplu este Amazon.com care va produce si va lansa anul acesta 2 tablete: una dual core cunoscuta sub numele de Coyote si una quad core cunoscuta sub numele de Hollywood. Vorbim despre 2 tablete low/high end prin prisma hardware-ului inclus in ele dar si prin prisma marimii ecranului pe care Amazon il va implementa. Desigur ca Android OS va fi sistemul preferat de gigantul retailer online si probabil vor face o alegere gresita care ii va costa destul de multi bani.

Versiunea dual core va avea chip-ul Nvidia Tegra 2 propabil insa cea quad core va avea procesorul Kal El al Nvidia care aduce un spor de performanta de 500% fata de procesoarele dual core. Sincer sa fiu mi se pare prematura conceperea unei tablete quad core avand in vedere ca anul acesta abia au iesit primele dual core, dar ma rog, Amazon vrea cea mai puternica tableta. Din pacate pentru ei titlul de cea mai puternica tableta nu le va aduce clientii la usa.

 • Ce ma amuza faptul ca toti , acum , scot tablete ! Pentru mine daca nu are iOS , chiar nu ma intereseaza ;
  Am incercat un Huawei la orange la reprezetanta cu Android OS si e chiar penibil ! Ce e penibil ? TOT !

 • Me

  De ce sa nu scoata un quad-core ? 🙂 las’ sa scoata….sa ii forteze pe toti sa faca lucruri mai bune….doar Apple nu are de ce se teme, android “sucks” anyway 😀

  Si cand spui ca “din pacate…asta nu le va aduce clientii la usa”…e o parere si nu o certitudine….

 • Tigris Regalis

  Alt anunț din ciclul imitațiilor de iPad … iar quad core pe un terminal mobil e chiar inutil în 2011, ce cantitate mare de date pe mai multe thread-uri crede Amazon că va fi procesată pe o tabletă cu un sistem de operare lightweight, care mai și suferă din lipsa de aplicații dedicate? Va fi o formă fără fond, un detaliu tehnic fără relevanță practică. De consumul suplimentar pentru procesarea pe cele 4 core-uri nu mai vorbim, sunt curios cât va ține bateria …

 • Te contrazic aici Zaone! Amazon a avut un succes enorm, numai eu am vandut pt Romania vreo 2-3 sute de kindle, gandeste-te ca ar face un kindle cu steroizi cu android (jocuri si aplicatii), daca au luat kindle ca disperatii de ce nu ar lua a nice looking ipad kindle? Mai ieftin…. Si destul de puternic!

  Bravo amazon, sa vedem la ce sunteti buni sa folositi imperiul care il aveti (Amazon).

 • mihai_rt

  totul e legat de marketing, daca or sa vina cu un pret bun si o promovare pe masura ar putea o sansa
  sa nu uitam ca au un magazin online de muzica, carti, filme, etc….

 • Tigris Regalis

  Amazon vinde de toate (în afară de produse perisabile), de la biciclete la articole de bucătărie la jucării etc., însă e bine ca fiecare să facă ceea ce face cel mai bine, iar calculatoarele lansate sub marcă proprie de marii retaileri n-au fost niciodată niște produse de mare succes, deci și tableta produsă pentru Amazon de vreun fabricant asiatic specializat în imitații de iPad care să ruleze Android cred că va fi cam ca PC-ul de supermarket cu preț mic și Linux.

  Kindle a fost la început un produs inovativ și care s-a vândut bine, fiind un gadget destul de original la momentul lansării, însă piața i-a cam fost înghițită de iPad după apariția acestuia și Amazon s-a văzut nevoită să “dea în preț” pentru a scăpa de inventarul de Kindle, iar noua tabletă generică pe care o va vinde Amazon nu văd să aibă nimic inovativ sau original, fiind mai degrabă un soi de PC de supermarket decât un gadget original, cum a fost bătrânul Kindle.

 • Gabi

  @tigris regalis: ipad este un mare zero fata de kindle ca si ebook. ipad este altceva, sa navighezi, sa te joci, dar nu sa citesti carti, este obositor, nu mai zic ca nu poti citi pe ipad in lumina puternica. kinle e doar ebook, dar e exceptional ptr asa ceva.

 • Tigris Regalis

  @Gabi: Poate ai dreptate, încă n-am comparat pe viu, personal, performanțele de citire ale amândurora, însă am văzut că iPad a fost de la început considerat ca fiind, pe lângă ebook reader, un device care mai știe să facă și multe altele în plus față de Kindle, la același preț, așadar piața a luat-o spre iPad. Iar o tabletă generică de la Amazon nu cred să inverseze acest trend.

 • Gabi

  @tigris regalis: kindle ca ebook este superb, am un kindle 3 si pot face comparatie cu ipad, ecranul lui kindle este mat, si nu este iluminat din spate, si inca un avantaj, acumulator tine cam o luna de zile. daca ai nevoie doar de un ebook, kindle e alegerea perfecta, iar pretul este de 114 usd.

 • Me

  ..e suficient sa puna un soft puternic de editare video, imagine sau audio si deja de schimba ceva….

 • dunedenisip

  Am auzit ca viitoarea tableta de la amazon va avea ecran in 2 straturi: unul lcd si unul e-ink, asta da inovatie.

 • Me

  Dunedenisip, cei de la Amazon, sigur au furat ideea de la Apple 😉